Vremea în următoarele două săptămâni: temperaturi oscilante şi ploi pe arii extinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii susţin că vom avea temperaturi normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul
Meteorologii susţin că vom avea temperaturi normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni FOTO Adevărul

Săptămâna aceasta vremea va fi caldă, însă cu oscilaţii termice în aproape toate regiunile. Începând de săptămâna viitoare, vremea se va răci, însă temperaturile vor fi mai stabile, potrivite acestei perioade a anului, arată estimarea evoluţiei valorilor termice pentru următoarele două săptămâni realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

BANAT
În această regiune, începutul săptămânii aduce o încălzire accentuată, astfel că valorile termice vor creşte până la 14 grade Celsius. Săptămâna viitoare va aduce o răcire a vremii, astfel că temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorii de 6 grade, în timp ce în timpul nopţii acestea se vor apropia de pragul de îngheţ. Începând de joi, 11 aprilie, vremea se va încălzi, astfel că până la sfârşitul săptămânii maximele termice ar putea depăşi 10 grade Celsius.

CRIŞANA
Săptămâna aceasta va aduce în Crişana oscilaţii de temperatură, astfel că valorile termice ale zilei vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade. Începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, iar mercurul din termometre va arăta până la 11 grade Celsius. Atât intervalul 2-3 aprilie, cât şi sfârşitul de săptămână ar putea aduce ploi în această regiune.

TRANSILVANIA
Săptămâna aceasta în Transilvania valorile termice înregistrate vor oscila între 10 şi 15 grade Celsius, urmând ca de săptămâna viitoare să se răcească, astfel că valorile maxime nu vor depăşi 8 grade Celsius. În această perioadă, în Transilvania vor fi condiţii de ploaie, dar miercuri va ploua mai intens.

MARAMUREŞ
Astăzi şi mâine în Maramureş se vor înregistra oscilaţii de temperatură de până la 7 grade de la o zi la alta. Începând de miercuri, variaţiile se vor atenua, iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 10 grade Celsius. Săptămâna viitoare valorile medii ale zilei vor rămâne constante, în vreme ce în timpul nopţii temperaturile minime vor fi predominant negative.

MOLDOVA
Începutul acestei săptămâni va aduce o scădere a temperaturilor în această regiune, de la o medie de 18 la 12 grade Celsius. Vremea va continua să se răcească şi spre sfârşitul săptămânii, astfel că valorile maxime nu vor depăşi 7 grade.  Săptămâna următoare va aduce aceeaşi vreme închisă, astfel că moldovenii pot spera la o încălzire uşoară, cu 2-3 grade, doar spre sfârşitul săptămânii. În această perioadă, în Moldova vor cădea precipitaţii importante cantitativ, iar de săptămâna viitoare e posibil ca în Nordul Moldovei să cadă lapoviţă.

DOBROGEA
Începutul săptămânii va aduce o scădere a temperaturilor în Dobrogea, până la maxime de 12 grade Celsius. Sfârşitul săptămânii aduce o încălzire uşoară, astfel că mercurul din termometre ar putea arăta şi 15 grade Celsius. Săptămâna viitoare le aduce însă dobrogenilor un nou proces de răcire, astfel că maximele termice s-ar putea situa în jurul valorii de 7 grade. Este posibil să plouă pe arii extinse, mai ales miercuri şi în weekend.

MUNTENIA
Astăzi şi mâine vremea se va menţine caldă, iar maximele termice vor ajunge şi la 18 grade Celsius, urmând ca începând de miercuri temperaturile să scadă uşor apropiindu-se de valorile normale acestei perioade. Începând de sâmbătă, vremea se va răci treptat ajungând luni la valori medii de 10 grade. Săptămâna viitoare vremea se va încălzi treptat, urmând ca în weekend să ajungă şi la 12 grade Celsius. În următoarele două săptămâni vor fi condiţii de ploaie.

OLTENIA
Săptămâna aceasta temperaturile în această regiune se vor situa în jurul valorii de 15 grade, dar începutul săptămânii viitoare va aduce o răcire, astfel că mercurul din termometre ar putea arăta cel mult 10 grade, după care vremea se va încălzi uşor. În această regiune va ploua izolat, cel mai probabil vor cădea precipitaţii mai importante cantitativ miercuri şi în weekend.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite