Volumul lui Petre Roman, lansat mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Orice ar fi“, o carte semnată de Petre Roman, va fi lansată sâmbătă, de la ora 11.00, la Librăria Adevărul din Capitală.

Editura Adevărul lansează mâine, la Librăria Adevărul din strada Doamnei nr. 27 - 29 (vizavi de Spitalul Colţea), cea mai recentă carte semnată de Petre Roman, „Orice ar fi". Titlul volumului este însoţit şi de un subtitlu sugestiv, „Cuvintele împotriva Puterii", şi are o semnificaţie specială, făcând o trimitere la nuvela omonimă semnată de scriitorul şi disidentul rus Alexandr Soljeniţîn.

Cele peste 500 de pagini ale volumului editat în condiţii grafice excelente de Editura Adevărul includ editoriale semnate de autor din aprilie 2008 încoace.  Primul premier din istoria postdecembristă a ţării realizează în cartea sa o radiografie specială a evenimentelor politice cu care societatea românească s-a confruntat în ultimii ani.

În lumina prezentului, Petre Roman nu ezită să se întoarcă şi în trecut, fie la cel de dinainte de 1989, când România a traversat într-o manieră aparte un regim de sorginte comunistă, fie la cel imediat de după 1989, când România a cunoscut noi momente istorice dificile în transformarea sa.

Evocarea tatălui

Volumul include, de asemenea, un amplu interviu realizat de jurnaliştii Oana Stancu şi Ion M. Ioniţă, ultimul semnând de altfel şi prefaţa cărţii, despre primii ani ai tinerei democraţii româneşti, dar şi o scurtă evocare a tatălui autorului, cel despre care Petre Roman nu a pregetat să afirme că i-a fost „călăuză morală şi politică". Cartea ce va fi lansată sâmbătă la Librăria Adevărul va fi distribuită luni, 7 mai, doar împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 14,99 de lei (ziar + carte). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite