Violonist pe motor, ucis de un şofer beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispariţia lui Adrian Berescu, decedat joi într-un accident de motocicletă din Făgăraş, a şocat comunitatea muzicală şi pe cea a pasionaţilor de motoare din Iaşi.

Adrian este unul dintre copiii mei de suflet. L-am crescut timp de peste 20 de ani, l-am învăţat să cânte la vioară şi mi-a fost foarte drag. România a pierdut un mare talent muzical", a spus îndurerat Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii „Moldova" din Iaşi. Talentul lui Adrian Berescu la vioară era considerat indispensabil pentru succesul cvartetului de coarde „Ad Libitum", recunoscut în toată  lumea.

Citţi şi:

Filip Papa: „Când capul este tăiat, restul organismului nu mai poate funcţiona"

FOTO Violonistul Adrian Berescu: „Fără vioară, fără motor, fără aer nu am cum să rezist"

„Pe lângă un artist desăvârşit, Adrian a fost de un altruism mai mare ca al nostru. Nu vom mai întâlni niciodată un violonist ca el.Memoria lui Adrian ne obligă ca acesta să nu fie sfârşitul cvartetului. Totuşi, 25% din noi lipseşte, iar când capul este tăiat, restul organismului nu mai poate funcţiona ca înainte", a declarat Filip Papa, un muzician care cântă la violoncel în cadrul cvartetului „Ad Libitum". Papa a fost coleg cu Adrian Berescu timp de 24 de ani.

Pasionat de motociclism

Artistul era cunoscut şi în comunitatea motocicliştilor din Iaşi. Ieri-dimineaţă, câţiva dintre prietenii acestuia au aprins zeci de lumânări la locul unde Berescu îşi parca motocicleta în centrul oraşului. „Adrian era foarte calculat şi avea o experienţă de peste 20 de ani pe motor. În România însă, şoferii nu ne acordă prioritate", a spus Tudor, un apropiat al lui Berescu.

Citiţi şi:

FOTO Şoferul care l-a ucis pe Adrian Berescu este cercetat în libertate

Mesaje în memoria lui Adrian Berescu: „R.I.P. Taz, nu te vom uita"

âPotrivit poliţiştilor braşoveni, violonistul conducea regulamentar când s-a izbit frontal într-o combină agricolă. Şoferul era beat şi nu i-a acordat prioritate motociclistului. Corpul neînsufleţit al artistului va fi adus astăzi la Iaşi, iar înmormântarea va avea loc mâine sau luni la Cimitirul Eternitatea. Sicriul va fi depus mai întâi la Filarmonica din Iaşi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite