Viespea cu cea mai dureroasă înţepătură din lume. Victimele îşi doresc să moară pentru a scăpa de chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarantula Hawk este o specie de viespe care are cea mai dureroasă înţepătură  din lume. Deşi durerea ţine doar câteva minute, iar veninul insectei nu este toxic, cei care au fost înţepaţi declară că suferinţa este îngrozitoare şi că în acele momente îşi doreau să moară ca să scape de chin.

Potrivit Revistei Societăţii de Entomologie din Kansas, această viespe produce o cantitate foarte mare de venin, de aceea, imediat după ce înţeapă, durerea este intensă, fiind considerată cea mai dureroasă dintre toate înţepăturile de insecte.

Cei care au ghinionul să fie înţepaţi nu pot face nimic pentru a-şi uşura suferinţa. Din cauza chinului, ei se prăbuşesc pur şi simplu pe jos şi urlă de durere. Din fericire, efectul trece după doar trei-cinci minute şi victima nu rămâne cu sechele, pentru că veninul nu este toxic.

Victimele povestesc că nu au mai simţit niciodată o durere atât de intensă, care seamănă ca senzaţie cu de electrocutarea. În acele momente nu se puteau gândi decât la chinul prin care treceau şi erau convinşi că nu vor supravieţui.

Femela viespe nu este de obicei agresivă cu oamenii. Ea este o specie parazit, care atacă şi paralizează tarantule mult mai mari ca ea. După ce înţeapă tarantula, o duce în vizuina ei şi acolo îşi depune un ou, din care va ieşi o larvă care se va hrăni din păianjenul paralizat, dar încă viu, timp de câteva săptămâni.

Deşi pare o creatură de coşmar, această viespe nu este carnivoră, ci mănâncă nectar, iar masculii nici măcar nu înţeapă. De aceea, şansele ca o persoană obişnuită să fie înţepată de această insectă sunt foarte mici, incidentele avându-i de obicei ca protagonişti pe entomologi.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite