VIDEO „Ziua Cârtiţei” - cel mai urmărit „meteorolog” din Statele Unite anunţă că iarna va continua pentru încă şase săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii din oraşul Punxsutawney au sărbătorit duminică cea de-a 128-a ediţia a „Zilei Cârtiţei”, sărbătoare tradiţionala care îl are în centru atenţiei pe Phil, o marmotă considerată drept prevestitor al vremii.

Predicţia marmotei Phil a fost că urmează încă şase săptămâni de iarnă în Statele Unite ale Americii, deoarece a ieşit din vizuină şi şi-a văzut umbra, fapt ce înseamnă că primăvara este departe.

Potrivit celor care îngrijesc animalul, marmota „a afirmat” înainte de Super Bowl” că: „Nu văd în faţa mea un teren de fotbal. Umbra mea este cea văzută. Aşadar, avem dreptul la şase săptămâni de iarnă în plus!”

Aproape 15.000 de oameni au fost prezenţi chiar dacă temperatura de afară a fost destul de scăzută, aceştia având răbdare să vadă  

Marmota iese din adăpostul ei, iar tradiţia spune că dacă îşi vede umbra şi se întoarce în cuşcă vor mai fi încă şase săptămâni de iarnă dură. Dacă marmota rămâne afara pentru mai mult timp, iarna va fi blândă, iar primăvara timpurie.

Acelaşi nume îl poartă şi cârtiţa din filmul „Ziua Cârtiţei” din 1993, personajul principal fiind Bill Murray.

Tradiţia marmotei prevestitoare a vremii a fost adusă în Statele Unite de fermierii germani care se orientau în funcţie de comportamentul animalului pentru a începe activităţile agricole de pe terenurilor lor. Oraşul Punxsutawney, localitate natală a lui Phil, respectă tradiţia începând cu secolul al XIX-lea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite