VIDEO Porcul credincios care a uimit internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalul a îngenunchiat pe picioarele din faţă lângă un templu budist FOTO: AFP
Animalul a îngenunchiat pe picioarele din faţă lângă un templu budist FOTO: AFP

Un porc evadat dintr-o fermă din China a îngenunchiat în faţa unui templu budist şi nu s-a dat plecat până când călugării nu l-au izgonit. Fotografiile şi înregistrările cu animalul credincios au ajuns rapid pe reţelele de socializare, unde au provocat o polemică.

 Un porc de 150 de kilograme a îngenunchiat pe picioarele din faţă lângă un templu budist din Wenzhou, provincia chineză Zhejiang, chiar în timpul unei ceremonii religioase care se desfăşura aici. Animalul a fost înconjurat imediat de curioşi care l-au fotografiat şi filmat, iar înregistrările au ajuns pe internet, unde au stârnit o dezbatere aprinsă cu privire la ce făcea porcul.

În vreme ce unii internauţi cred că animalul căuta mâncare pe jos sau se odihnea după ce fugise de la fermă, alţii sunt convinşi că pornise într-un pelerinaj şi căuta binecuvântare cu prilejul Noului An Chinezesc.

Câţiva au mers atât de departe, încât au găsit o explicaţie medicală pentru gestul porcului: el ar fi suferit de o boală care provoacă deficit de vitamina E şi duce la incapacitatea de a sta pe patru picioare.

Din păcate, în ciuda rugilor închinate, porcul nu a avut un destin tocmai blând. Proprietarul acestuia l-a găsit şi l-a sacrificat înainte de a afla despre „isprava“ lui.

Bărbatul a spus că animalul ar fi plecat după mâncare, dar regretă că i-a pus capăt vieţii. „Ce ciudat! Cresc porci de foarte mulţi ani, dar nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Nu ar fi trebuit să-l sacrific“, a declarat fermierul pentru o publicaţie chineză.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite