VIDEO: Nouă muzicieni falşi au fost arestaţi pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia madrilenă a capturat peste o jumătate de milion de euro
Poliţia madrilenă a capturat peste o jumătate de milion de euro

Poliţia din Madrid a arestat o trupă de falşi muzicieni, care erau implicaţi în mai multe operaţiuni mafiote, printre care şi conducerea unui cartel mexican de spălare de bani. Mafioţii au fost urmăriţi de ghinion, dar şi de poliţia spaniolă, care i-a surprins în flagrant cu sute de mii de euro ascunşi în instrumentele muzicale.

Ziarul ‘'El Mundo'' relatează despre o acţiune a poliţiei din Madrid privind arestarea a nouă persoane, membri ai unei false trupe de muzicieni, care conduceau un cartel mexican de spălare de bani.

Şeful trupei este considerat creierul mai multor operaţiuni de spălare a unor sume de bani provenite din traficul internaţional de droguri, în special cocaină.

Potrivit unor surse ale poliţiei, falşii muzicieni au închiriat un studio de producţie şi au cumpărat instrumente muzicale de mai multe zeci de mii de euro, în care ascundeau banii proveniţi din traficul de cocaină.

Pentru a evita orice suspiciune în momentul în care transportau instrumentele muzicale pline de sute de mii de euro, mafioţii se deplasau cu doar cu maşini de închiriat sau cu taxiul.

În Madrid, trupa a fost urmarită de ghinion, iar o sesizare obişnuită a alertat poliţia, care l-a arestat pe creierul grupului într-o bancă. Restul grupării mafiote a fost reţinut, unii aşteptând să acţioneze iar alţii să părăsească oraşul.

Cinci dintre membri trupei muzicale au fost arestaţi la hotel unde aşteptau ca o captură semnificativă de bani de 400.000 de euro ascunşi în interiorul instrumentelor muzicale să fie trecuţi prin câteva conturi din băncile madrilene.

O altă echipă de poliţişti a arestat alţi trei membrii ai ‘'trupei de muzicieni'', care se aflau deja la aeroportul Madrid-Barajas aşteptând să părăsească Spania având asupra lor alţi 200.000 de euro.

La finalul operaţiunii a rezultat o captură de peste jumătate de milon de euro, bani proveniţi din traficul internaţional de narcotice.

Vezi AICI ce anume din comportamentul mafioţilor i-a determinat pe poliţişti să acţioneze şi cine i-a ajutat

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite