Valeriu Gheoghiţă, la maratonul de vaccinare de la Castelul Bran: Cred că situaţia intră într-o periodă de control din punct de vedere epidemiologic FOTO

0
0
valeriu gheorghita vaccineaza la castelul bran foto via news.ro

Coordonatorul campaniei na┼úionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghi┼ú─â, particip─â, s├ómb─ât─â, la maratonul de imunizare care a debutat ├«n urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â la Castelul Bran ┼či care are loc ┼či ├«n acest week-end ┼či la sf├ór┼čitul viitoarelor dou─â s─âpt─âm├óni.

Medicul vaccineaz─â turi┼čtii care se afl─â la munte ┼či care au mers la castel pentru a primi serul. ÔÇ×Cred c─â situa┼úia intr─â ├«ntr-o period─â de control din punct de vedere epidemiologic. Este important, repet, s─â men┼úinem acest control, pandemia nu a trecut ┼či oric├ónd putem s─â avem derapaje dac─â nu suntem aten┼úi la m─âsuri, la respectarea lor. Ceea ce mi se pare foarte important ┼či cred c─â acest mesaj trebuie ├«n┼úeles, c─â da, suntem ├«ntr-o situa┼úie bun─â din punct de vedere epidemiologic, dar trebuie s─â o men┼úinem ┼či s─â o consolid─âm. Cum facem asta? Prin vaccinare, bine├«n┼úelesÔÇŁ, a declarat Valeriu Gherrghi┼ú─â la sosirea la Bran.

Prezent s├ómb─ât─â la Castelul Bran, unde are loc a doua etap─â a maratonului special de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghi┼ú─â particip─â, al─âturi de echipa medical─â mobil─â, la vaccinarea turi┼čtilor care au ales s─â se imunizeze la castel.

ÔÇ×Cred c─â relax─ârile anun┼úate ┼či care, iat─â, ├«ncep chiar de ast─âzi, reprezint─â un pas concret c─âtre normalitate, este un pas a┼čteptat de toat─â lumea ┼či arat─â eficien┼úa m─âsurilor, at├ót a celor de preven┼úie, a celor nefarmaceutice, c├ót ┼či eficien┼úa vaccin─ârii. ├Äns─â este important s─â consolid─âm aceast─â evolu┼úie favorabil─â din punct de vedere al pandemiei, s─â avem predictibilitate ┼či stabilitate pe termen lung ├«nc├ót progresiv s─â putem ridica ┼či alte restric┼úii ┼či s─â nu mai st─âm cu teama c─â ne ├«ntoarcem iar─â┼či de la punctul zero, c─â ne lovi iar─â┼či de o cre┼čtere a num─ârului de cazuri ┼či de un sistem medical care ajunge la o capacitate maximal─â. Este momentul s─â con┼čtientiz─âm cu to┼úii importan┼úa vaccin─ârii ca m─âsur─â care ne asigur─â pe termen lung stabilitate din punct de vedere epidemiologic ┼či ne odfer─â o siguran┼ú─â mai mare noup─â, comunit─â┼úilor noastre ┼či ┼ú─ârii ├«n generalÔÇŁ, a afirmat Valeriu Gheorghi┼ú─â la Bran.

Întrebat dacă există riscul revenirii la o situaţie gravă din punct de vedere epidemiologic în urma măsurilor de relaxare a unor restricţii, Gheorghiţă a răspuns că acest risc scade dacă un număr cât mai mare de persoane se vaccinează. 

ÔÇ×Cu siguran┼ú─â, orice m─âsur─â de relaxare asociaz─â, prin interac┼úiunea crescut─â dintre persoane, un risc mai mare de transmitere a infec┼úiei, ├«ns─â at├ót timp c├ót num─ârul persoanelor receptive, susceptibile la infec┼úie se reduce fie prin vaccinare - cel mai important - fie cei care au trecut eventual prin infec┼úie, riscul de rec─âdere din punct de vedere epidemiologic scade. Eu, personal, nu m─â a┼čtept ca dup─â aceast─â perioad─â de 1 mai s─â ├«nregistr─âm o cre┼čtere semnificativ─â a num─ârului de cazuri, cred c─â situa┼úia intr─â ├«ntr-o period─â de control din punct de vedere epidemiologic. Este important, repet, s─â men┼úinem acest control, pandemia nu a trecut ┼či oric├ónd putem s─â avem derapaje dac─â nu suntem aten┼úi la m─âsuri, la respectarea lor. Ceea ce mi se pare foarte important ┼či cred c─â acest mesaj trebuie ├«n┼úeles, c─â da, suntem ├«ntr-o situa┼úie bun─â din punct de vedere epidemiologic, dar trebuie s─â o men┼úinem ┼či s─â o consolid─âm. Cum facem asta? Prin vaccinare, bine├«n┼úelesÔÇŁ, a ad─âugat medicul.┬á

Gheorghi┼ú─é a transmis un apel c─âtre primari, ├«n special c─âtre cei din localit─â┼úile rurale, de a sprijini campania de vaccinare, sus┼úin├ónd c─â ace┼čtia ÔÇ×cunosc mai bine realitatea de la fa┼úa loculuiÔÇŁ.

Maratonul de vaccinare de la Castelul Bran a debutat la finalul s─âpt─âm├ónii trecute ┼či continu─â, find programate patru week-end-uri ├«n care turi┼čtii se pot imuniza.┬áUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite