Vacanţă în Grecia. Cum se pot testa gratuit bucureştenii pentru COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 laboratoare vor prelucra testele prelevate de la bucureştenii care vor să plece în Grecia
12 laboratoare vor prelucra testele prelevate de la bucureştenii care vor să plece în Grecia

Bucureştenii care vor sa plece în vacanţă în Grecia vor fi testaţi gratuit pentru COVID-19. Gabriela Firea a anunţat că, în fiecare zi, vor fi testaţi 1.500 de bucureşteni.

Edilul a precizat că testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private şi de stat cu care Primăria are parteneriate. Pentru a beneficia de acest program, cetăţenii trebuia să trimită un email pe adresa vacanta2020@pmb.ro.

„S-a aprobat deja prin buget testele pentru categoriile enunţate mai sus. Avem 15.000 de teste faţă de primele 10.000, dar putem să achiziţionăm în funcţie de necesarul şi solicitările venite din partea bucureştenilor”, afirma cu ceva timp în urmă Gabriela Firea.

Reamintim că, cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online şi testul COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide.

Totodată, autorităţile din Grecia testează la graniţă, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Cei care merg în vacanţă în Grecia trebuie să ştie care sunt regulile acolo: distanţarea socială trebuie respectată, turiştii nu sunt obligaţi să poarte măsti, dar personalul din hoteluri şi restaurate da, nu pot sta mai mult de şase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite