Urmărit internaţional pentru agresiune sexuală şi maltratare, prins în judeţul Ilfov. Faptele au fost comise în Spania

0
Publicat:

Un cetăţean străin de 48 de ani, urmărit internaţional pentru agresiune sexuală şi maltratare săvârşite în Spania, a fost prins în judeţul Ilfov.

Infractorul a fost reținut FOTO: Shutterstock
Infractorul a fost reținut FOTO: Shutterstock

”La data de 14 iunie 2024, în urma activităţilor specifice realizate la solicitarea F.A.S.T. Spania, prin intermediul E.N.F.A.S.T., o echipă formată din poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au depistat, în judeţul Ilfov, un bărbat, de 48 de ani, cetăţean străin, urmărit internaţional de autorităţile judiciare spaniole pentru comiterea infracţiunilor de agresiune sexuală şi maltratare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal spaniol”, a transmis, luni, IGPR, scrie news.ro.

Sursa citată a precizat că, în 7 iunie 2024, un judecător spaniol, din regiunea Alicante, a emis faţă de acesta un mandat european de arestare, fiind reţinut că, în cursul lunii noiembrie 2021, urmăritul internaţional s-ar fi deplasat împreună cu victima infracţiunilor la locuinţa acesteia.

”Odată ajunşi la uşa locuinţei, victima ar fi încercat să-l împiedice să intre, dar acesta, folosind forţa, ar fi pătruns în imobilul unde ar fi fost săvârşite infracţiunile de care este acuzat. Ulterior depistării, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 15 iunie 2024, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea acestuia, în vederea predării către autorităţile judiciare spaniole”, a mai transmis sursa citată.

În prezent, urmăritul se află încarcerat în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite