Din salvator a ajuns agresor sexual. Un paramedic SMURD a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare

0
Publicat:

Cu toate că de meserie era salvator, un paramedic SMURD s-a transformat într-un agresor sexual. Evenimentul a avut loc în urmă cu un an, când pacienta pe care trebuia să o ducă în siguranță la spital a ajuns victima unei agresiuni sexuale.

Paramedicul SMURD poate ataca decizia la Curtea Militar de Apel.  foto shutterstock (Arhivă)
Paramedicul SMURD poate ataca decizia la Curtea Militar de Apel. foto shutterstock (Arhivă)

Conform Știrile Pro TV, paramedicul a fost condamnat de un judecător militar la 5 ani și 5 luni de închisoare cu executare în regim de detenție. 

Întregul incident a fost surprins de sistemul de supraveghere din interiorul autospecialei SMURD. Însă imaginile nu au văzut „lumina zilei”, întrucât bărbatul a șters probele incriminatorii. 

Victima, o cunoscută saxofonistă, a declarat în fața anchetatorilor că în urmă cu un an a fost agresată atât în locuința ei, cât și într-o autospecială SMURD. Confruntându-se cu o insolație, femeia a decis să ceară ajutor de specialitate. Însă, în loc să-i acorde primul ajutor și să o ducă la Spitalul Elias din Capitală, paramedicul a agresat-o sexual. 

Pe lângă acuzația de agresiune sexuală, salvatorul a fost acuzat de anchetatori și că a șters imaginile surprinse de camera de supraveghere. La momentul trimiterii în judecată, bărbatul a respins acuzațiile. 

De asemenea, cadrele medicale de la unitatea spitalicească au sfătuit-o pe femeie să reclame . Ulterior, bărbatul a fost reținut, apoi arestat. 

Am vrut să aduc un strop de dreptate în lumea asta în care trăim. Că nu mai știm să fim buni. Și corecți. Cuvântul nu mai înseamnă nimic. Iar faptele, uitați-vă unde s-a ajuns!”, a declarat victima. 

Fiind acuzat și de infracțiuni informatice, procurorii DIICO au preluat ancheta de la cei militari. Cu toate acestea, procesul a fost judecat de Tribunalul Militar București. 

După procesul care a durat mai puțin de jumătate de an, individul a fost găsit vinovat de trei capete de acuzare. Astfel, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru agresiune sexuală, trei luni pentru acces ilegal la un sistem informatic și un an de închisoare pentru alterarea integrități datelor informatice.

Bărbatul nu a dorit să facă declarații cu privire la sentință. El poate ataca decizia la Curtea Militar de Apel. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite