UPDATE Mai multe judeţe se află sub Cod galben de ploi şi polei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi şi vineri, avertizări de Cod galben de vânt şi depuneri de polei valabile pentru mai multe judeţe din ţară. Specialiştii au anunţat că, începând de duminică, se vor întoarce ninsorile, fiind anunţate ninsori în cea mai mare parte a ţării.

UPDATE Între orele 05 şi 08, judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Ilfov se află sub Cod galben de ploi slabe sau burniţă ce favorizează depunerea de polei.

UPDATE Până la ora 19.00, judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Ilfov se află sub Cod galben de ploi slabe care favorizează depunerea de polei.

De asemenea, judeţele Iaşi, Vrancea şi Galaţi se află, până la ora 20.00, sub Cod galben de depuneri de polei.

UPDATE ANM a prelungit, până la ora 16.00, avertizarea de Cod galben de ploi slabe emisă pentru judeţele Ialomiţa, Brăila şi Buzău.

Până la ora 13.00, judeţele Neamţ şi Galaţi au fost sub Cod galben de depuneri de polei. Tot până la ora 13.00 au fost sub Cod galben de ploi slabe judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Călăraşi.

Cinci localităţi din judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică, joi dimineaţă, din cauza viscolului din ultimele ore, care a generat avarii în reţeaua de electricitate, potrivit Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU Buzău), Vasile Prahoveanu, a precizat că în prezent 1.740 de abonaţi sunt nealimentaţi cu energie electrică, în urma viscolului puternic de miercuri noapte, iar pentru remedierea problemelor societatea de distribuţie a energiei electrice a mobilizat în teren 14 echipe.

De asemenea, joi, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, inclusiv pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, unde cu o zi în urmă circulaţia autovehiculelor de peste 7, 5 tone a fost restricţionată pentru şase ore, din cauza poleiului şi a sulurilor de zăpadă formate pe şosea.

Specialiştii au anunţat că în zilele următoare temperaturile vor creşte în aproape toată ţara, urmând ca până pe 6 decembrie să mai ningă doar izolat. 

Ulterior, după 7 decembrie, ninsorile se vor întoarce, se arată în prognoza meteo valabilă până pe 14 decembrie, emisă luni de Administraţia Naţională a Meteorologiei (ANM).

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni: ninsorile se vor opri miercuri, dar revin după 7 decembrie

Începând cu 3 decembrie temperaturile vor creşte în aproape toată ţara, urmând ca până pe 6 decembrie să mai ningă doar izolat. Totuşi, după 7 decembrie, ninsorile se vor întoarce, se arată în prognoza meteo valabilă până pe 14 decembrie, emisă luni de Administraţia Naţională a Meteorologiei (ANM).

Prognoza meteo pentru această iarnă. Unde va ninge cel mai mult

În această iarnă vom avea parte de un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă, cu precipitaţii mai scăzute în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei pentru următoarele trei luni, publicată miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite