UPDATE Chirurg estetician care l-a văzut pe falsul medic cum opera: „O catastrofă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Medicul Victor Schwartz, chirurg estetician, susţine că falsul medic italian nici nu se spăla pe mâini înainte de intervenţii, nu dezinfecta şi nu folosea mănuşi în timpul operaţiilor. Şi medicul Adina Alberts a spus că a avut suspiciuni legate de modul în care făcea diverse proceduri parcagiul.

Chirurgul estetician Victor Schwartz a explicat pentru Mediafax că l-a văzut de câteva ori pe falsul chirurg operând, la o clinică privată unde lucrau împreună, notează sursa citată. 

Schwartz: Era o catastrofă

„Pe lângă faptul că nu avea studii, era o catastrofă din punct de vedere al procedurilor standard. Nu dezinfecta nimic, lucra fără mănuşi şi nici măcar nu se spăla pe mâini”, a declarat Victor Schwartz, chirurg estetician.

Acesta a explicat şi cum a fost posibil să fie făcute intervenţiile chirurgicale. „El făcea rinocorecţii şi liposucţii, dar evident, le făcea foarte prost, nu avea tehnică, nu respecta procedurile. Cred că s-a uitat foarte mult pe Youtube la operaţii de acest gen, că să poată avea idee despre aceste intervenţii”, a spus medicul, care susţine că în perioada următoare e posibil să apară multe femei care să susţină că au diverse probleme de sănătate în urma procedurilor. 

Adina Alberts: „Ne-am dat seama că ceva e în neregulă”

Un alt chirurg estetician, Adina Alberts, a declarat marţi, că a avut şi ea suspiciuni atunci când l-a văzut pe italian operând. 

„Să ştiţi că la nivel de discuţie medicală omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical, n-ai niciun dubiu. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară nişte suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului şi felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Uşor, uşor şi eu, şi asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă. El înşela în mai multe privinţe pe cei din jur, nu numai prin faptul că a declarat că este medic şi nu e”, a declarat Alberts într-o intervenţie la postul B1 TV. 

Chirurgul estetician susţine şi că ea este cea care a sesizat atât Poliţia, cât şi Colegiul Medicilor în luna noiembrie a anului trecut.  

„Făcea intervenţii injectabile, mărimi de buze, a făcut cinci intervenţii. Nu am avut nevoie de mult timp pentru a-mi da seama că ceva e în neregulă. Am sunat la Colegiul Medicilor să întreb dacă este acrediat în România şi am fost îndrumată să anunţ Poliţia, lucru pe care l-am făcut, am anunţat Poliţia, Secţia 4. Asta se întâmpla la mijlocul lunii noiembrie. Nu a dispărut, el şi-a văzut probabil de treabă în altă parte”, a precizat chirurgul estetician.

Într-o altă intervenţie, la Digi 24, Alberts susţine că Matteo Politi este „extrem de talentat“ şi că „discuţiile cu el erau la nivel academic“, deşi nu are diplomele necesare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite