Ungureanu (PDL): USL va folosi Parlamentul pentru legiferarea unei „monstruzităţi“ antidemocratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu

USL va folosi Parlamentul pentru legiferarea unei „monstruozităţi anti-democratice", a declarat, duminică, europarlamentarul PDL Traian Ungureanu, spunând că PDL are „informaţii" în acest sens.

„Avem informații după care USL va folosi marți și miercuri sesiunea extraordinară a parlamentului pentru a legifera o noua monstruozitate antidemocratică. Cerem președintelui interimar, Crin Antonescu să promulge imediat proiectul de lege asupra referendumului pe care îl are pe birou. Acest proiect a fost declarat constituțional și mai are nevoie doar de semnătura președintelui interimar Antonescu. Acest proiect stabilește că referendumul este valabil dacă la urne se prezintă jumătate plus unul din totalul alegătorilor români, adică 9 milioane de oameni", a declarat europarlamentarul PDL, într-o conferinţă de presă.

USL ar trebui să se abţină de la o „făcătură legislativă" şi trebuie să „abroge imediat ordonanța de urgență care modifică regulile de desfășurare a referendumului și ordonanța de urgență prin care se restrânge atribuțiile Curții Constituționale si ordonanța de urgenta prin care a fost schimbat Avocatul Poporului", consideră Ungureanu.

Ungureanu a susţinut că „USL a pus la punct un plan de subminare a dreptului constituțional la vot al cetățenilor români" din străinătate, prin reducerea numărlui secţiilor de vot.

El a mai spus că ideea desfăşurării referendumului în două zile „este complet ilegală și încalcă, atât hotărârea parlamentului, cât și hotărârea guvernului Ponta care au fixat data referendumului într-o singură zi, pe 29 iulie".

„Imaginați-vă ce ar însemna ca buletinele de vot să rămână o noapte în custodia USL", a adăugat Ungureanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite