Un turist american, fascinat de România. Ce loc l-a impresionat: „Nu vezi aşa ceva în Texas”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În minivacanța de Rusalii, staţiunile au început să se umple atât la mare, cât şi la munte.

Lacu Ursu din Sovata FOTO: facebook
Lacu Ursu din Sovata FOTO: facebook

Circa 80.000 de turişti vor ajunge în aceste zile la mare iar hotelierii spun că 90% din camere sunt deja ocupate.  În Mamaia, o cameră dublă costă între 700 la 1.200 de lei, iar în Vama Veche o cameră ajunge la aproape 2.000 de lei, pentru trei nopţi. 

Sunt însă și turiști care caută răcoarea şi liniştea munţilor în acest weekend canicular.

S-a deschis sezonul şi la Lacu Ursu, din Sovata. Este numit și "Marea Moartă a Europei", are cea mai mare concentrație salină de pe planetă, ceea ce îl face unic în lume. Apa caldă a lacului îi cucereşte pe turişti. "Sunt din Dallas, Texas, USA. Ce îmi place cel mai mult la acest loc este că este foarte curat, nu vezi aşa ceva în Texas", spune un turist american, potrivit observatornews.ro.

La Sinaia o cameră dublă costă 900 de lei la un hotel de patru stele, dar şi aici gradul de ocupare creşte de la oră la oră. 

În Bucovinei, Pasul Palma e o oază pentru oaspeţi. Aici au ajuns acum câţiva români care trăiesc de ani de zile în America. "Suntem din Statele Unite şi am vrut să venim să vedem puţin din frumoasa Românie. Suntem foarte încântaţi, e foarte frumos. Senzaţia că eşti foarte aproape de natură este deosebită", spune o turistă. "Ceva aşa ceva e foarte greu de găsit în America. Noaptea e mult mai răcoare. Trebuie să fii mai îmbrăcat", adaugă un turist. 

Și La Băile Felix, distracţia în toi e ca de obicei de sărbători Doar că nu mai sunt locuri libere.  Nici la hoteluri, nici în piscine. "E super tare! Suntem foarte mulţumiţi. Sunten pentru prima oară veniţi aici, la Băile Felix. Suntem foarte mulţumiţi. Aşteptăm cât mai mulţi turişti să vină aici că e ceva senzaţional", spune un turist.

Pachetele cu 3 nopți de cazare, demipensiune și un prânz festiv pentru duminică pornesc de la 1.000 de lei pe persoană și includ accesul la toate cele 20 de piscine și tobogane ale complexului balnear.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite