Un stareț explică motivele pentru care nu ar trebui să dezvălui niciodată informații despre copiii tăi altor persoane
0Deși suntem tentați să oferim informații despre viețile noastre personale sau ale copiilor noștri, un lucru aparent inofensiv, acest lucru ar putea fii dăunător pe termen lung, susține starețul Nicolae Gurianov.
Venirea unui copil în familie este o ocazie fericită și frumoasă. Cu toate acestea, în trecut, tinerii părinți evitau să-și dezvăluie nou-născutul celorlalți, neinvitându-i în casa lor. Ei confundau superstiția cu religia în gândurile lor, transmite realitatea.net.
Ieșeau în stradă, făceau tot posibilul ca bebelușul să fie botezat cât mai curând posibil și apoi îl curățau cu apă sfințită. Iar unele mame foarte superstițioase evitau situațiile sociale doar pentru a nu vedea copilul. Părinții timpurii erau îngroziți de nenorociri.
În zilele noastre, oamenii încă urmează anumite reguli pentru a-și proteja copiii. Pentru botez, invită doar membrii familiei și prietenii apropiați și apoi își spală bebelușul cu apă sfințită, la scaldă.
Cu toate acestea, mamele sunt întotdeauna nerăbdătoare să împărtășească fericirea cu ceilalți oameni. Postează fotografii cu picioarele și mânuțele bebelușului sau cu căruciorul lor pe rețelele sociale. Faptul că mamele își acoperă fața nou-născutului cu un emoticon îi face pe mulți utilizatori de rețele sociale să se amuze. S-au făcut chiar caricaturi pe această temă.
Are sens să-ți protejezi copilul așa de mult? În plus, este suficientă această precauție excesivă? Cu siguranță, este mai bine să evitați superstițiile și semnele. Cu toate acestea, trebuie să luăm totul în considerare cu calm.
Astfel, starețul Nicolae Gurianov susține că biserica este un loc bun pentru a învăța cum să interacționezi cu străinii.
Nicolae Gurianov îi sfătuiește pe oameni să rămână tăcuți și să nu vorbească despre comportamentul copiilor lor cu nimeni. Chiar și cei mai apropiați oameni pot fi invidioși și doresc rău. Acest lucru nu este făcut cu intenție; este natura umană. În timp ce lucrurile bune îi deranjează, lucrurile rele îi fac să se bucure.
Starețul explică acest fenomen presupunând o situație. Două fete au fost colege de clasă. Deja, una dintre ele și-a găsit jumătatea, s-a căsătorit și are un copil. Cealaltă continuă să meargă la cluburi și să se distreze cu prietenii, dar prietena sa o invidiază totuși. pentru că încă nu a găsit dragostea.
Astfel, orice discuție despre colega ei de clasă o afectează foarte mult. În plus, involuntar se bucură de problemele familiei ei. Prietena dorește să știe mai multe despre dificultățile de a avea un copil decât despre fericire.
Acest lucru este valabil și pentru relațiile interpersonale. Ei nu se bucură de victoriile altora. Le plac certurile și conflictele.
„Despre copii, nu te plânge la nimeni, în afară de sfinți și de Maica Domnului. Și nu te lăuda, nu deranja dușmanii. Dacă ceva merge prost în viața ta, oamenilor le place să se bucure. Dacă merge bine, vei stârni invidie”, spunea starețul Nicolae Gurianov.