Un rus a înotat până în Japonia şi a cerut azil politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înotătorul ar fi fost deportat din Japonia în 2011 pentru încălcarea regulilor privind vizele, dar şi din Thailanda şi Bali, pentru falsificare de documente.
Înotătorul ar fi fost deportat din Japonia în 2011 pentru încălcarea regulilor privind vizele, dar şi din Thailanda şi Bali, pentru falsificare de documente.

Un rus a înotat peste 20 de kilometri, din Insulele Kurile până în Japonia, pentru a cere azil politic, a informat presa de stat din Rusia duminică, după ce mass-media japoneză a anunţat că bărbatul a fost reţinut în Hokkaido.

„Se pare că a ajuns acolo într-un costum de neopren. El a traversat strâmtoarea de 24 de kilometri înotând. A trăit în Insulele Kurile timp de trei ani, nu a lucrat nicăieri, a locuit în satul Golovino, unde a dormit într-un cort sau unde a mai fost primit”, scrie agenţia de presă RIA Novosti, care l-a identificat pe înotător ca fiind Vaas Feniks Nokard, în vârstă de 38 de ani. 

Nokard i-ar fi cerut unui prieten să-i vândă motocicleta pe care a lăsat-o pe insulă şi să-i transfere apoi banii în Japonia, potrivit Digi24. 

Nokard ar fi fost deportat din Japonia în 2011 pentru încălcarea regulilor privind vizele, dar şi din Thailanda şi Bali, pentru falsificare de documente.

În 2019, presa din Rusia scria despre Nokard că este originar din Izhevsk, un oraş din Republica Udmurtia, la 1.000 de kilometri est de Moscova şi s-a mutat în Kurile după ce a primit gratuit o suprafaţă de pământ printr-un program guvernamental. Nokard ar fi pasionat de cultura japoneză şi a urmat cursuri de limba japoneză.

Katsunobu Katō, oficial guvernamental japonez, a declarat luni că guvernul va „lua măsurile adecvate”, după ce vor fi lămurite detaliile sosirii cetăţeanului rus în Japonia, potrivit RIA Novosti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite