Trenurile au întârzieri mari din cauza vremii. Gerul năpraznic a provocat ruperea șinelor de cale ferată

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, pe întreaga rețea feroviară.

Trenurile au întârzieri mari FOTO: Arhivă
Trenurile au întârzieri mari FOTO: Arhivă

Temperaturile extreme din ultimele ore provoacă întârzieri mari în circulația trenurilor, mai ales la nivelul Sucursalelor Regionale CF Iași, Brașov și Craiova, unde sunt defecțiuni ale liniilor de cale ferată.

Practic s-au rupt șinele  pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară se  face pe un singur fir, ceea ce duce la întârzieri în programul trenurilor.

Personalul companiei a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de 50 km/h, iar pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h.

”Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte). Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a transmis CFR.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite