Şine de cale ferată rupte şi circulaţia feroviară adaptată la condiţii de iarnă în mai multe zone

0
Publicat:

Traficul feroviar se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulaţie, informează, duminică, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Un tren înzăpezit pe traseu
Şine de cale ferată rupte şi circulaţia feroviară adaptată la condiţii de iarnă în mai multe zone

"Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Craiova) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor. Menţionăm faptul că echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operaţional traficul pe toate magistralele", se arată în comunicatul CFRS SA.

La nivelul celor 8 regionale feroviare, personalul de specialitate al CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic, subliniază sursa citată.

Călătorii sunt sfătuiţi ca, în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţii referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 - Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite