Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicamentul Favipiravir folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, conform ultimelor reglementări legale, a anunţat, joi, Amalia Şerban, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii.

„Ne aflăm pe o pantă ascendentă a epidemiei de COVID în România, cu un număr tot mai mare de cazuri, dar din fericire şi cu o proporţie mai scăzută a cazurilor severe care au nevoie de internare în spital şi în special de terapie intensivă. (...) În ceea ce priveşte testarea, în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. 

Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste", a precizat Amalia Şerban. 

Totodată, potrivit ei, în ceea ce priveşte tulpina circulantă în acest moment pe teritoriul ţării, în ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat varianta Omicron.

Potrivit directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii,  tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie

„Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. Astfel încât, la acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. (...) Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută", a explicat Şerban. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite