Tradiţii neobişnuite de Crăciun, de pe tot globul. Unde a apărut Colonelul Moş Crăciun, devenit simbol al Sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costumarea în Moş Crăciun a colonelului Sanders, creatorul KFC, a devenit o tradiţie în Japonia FOTO: Shutterstock
Costumarea în Moş Crăciun a colonelului Sanders, creatorul KFC, a devenit o tradiţie în Japonia FOTO: Shutterstock

În afară de tradiţiile populare de Crăciun precum colindele sau moşul care aduce cadouri, multe ţări de pe glob au tradiţii de Crăciun ieşite din comun. Iată care sunt o parte dintre aceste tradiţii sărite din tipare.

După cum scriu jurnaliştii de la Hotnews.ro, acum 47 de ani, în 1974, compania americană KFC a lansat o inedită campanie de marketing festivă înainte de Crăciun în Japonia. Sloganul intitulat simplu „Kurisumasu ni wa kentakkii!” (Kentucky de Crăciun) a pus bazele unei tradiţii ce a cucerit mulţi niponi. Statuile cu colonelul Sanders din faţa restaurantelor KFC din Japonia sunt îmbrăcate în Moş Crăciun, meniurile având ambalaje tematice şi bucurându-se de o mare popularitate. Iar ”Colonelul Moş Crăciun” este deja un simbol al sărbătorilor de iarnă în Japonia.

O tradiţie sărită din cutume este în Norvegia, unde în ajunul Crăciunului sunt ascunse toate măturile. Norvegienii consideră că în ajung spiritele rele şi vrăjitoarele îşi fac apariţia. Drept urmare, vrăjitoarele trebuie să fie lăsate fără obiectul muncii, conform jurnaliştilor de la Hotnews.ro.

În Islanda există o tradiţie conform căreia cei care nu primesc haine noi până în ajunul Crăciunului vor fi devoraţi de un animal mitologic, pisica Yule, ce ar umbla pe dealurile din jurul satelor.

În Marea Britanie, o tradiţie veche de mai multe secole spune că fiecare membru al familiei trebuie să amestece în budinca de Crăciun neapărat în sensul acelor de ceasornic, punându-şi în timp ce mestecă o dorinţă, ce i se va îndeplini în anul următor.

În Groenlanda, reţetele tradiţionale de Crăciun au în componenţă şi preparate bizare, cum ar fi Mattak – piele crudă de balenă, servită cu grăsime. O altă bizarerie culinară sărită de pe fix şi pe care doar localnicii o apreciază este Kiviac: 500 de păsări de talie mică, ce seamănă cu pinguinii, sunt introduse într-o piele de focă şi lăsate la fermentat timp de şase luni.

O altă tradiţie neobişnuită este în Venezuela. În capitala Caracas, locuitorii merg pe role la slujba de Crăciun, iar copiii îşi leagă în ajun o bucată de aţă în jurul degetului mare de la picior, în timp ce celălalt capăt al firului este lăsat să atârne pe geam.

Cei care trec pe stradă pe role trag de aţă ca să îi anunţe pe copii că trebuie să se trezească pentru slujba de la biserică.

Vă mai recomandăm şi: 

Topul celor mai bizare tradiţii de Crăciun în jurul pământului. Cum trebuie amestecată umplutura pentru budincă în Marea Britanie 

Originile umile ale cântecului de Crăciun „Noapte de vis“ şi mesajul său care transcende culturi şi religii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite