Topul celor mai bizare tradiţii de Crăciun în jurul pământului. Cum trebuie amestecată umplutura pentru budincă în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Crăciun, bărbaţii şi tineri din Etiopia practică un joc asemănător cu hocheiul FOTO: hockeygods.com
De Crăciun, bărbaţii şi tineri din Etiopia practică un joc asemănător cu hocheiul FOTO: hockeygods.com

Crăciunul este sărbătorit pe glob în diferite moduri. Iar în anumite ţări se practică tradiţii de Crăciun ieşite din comun. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva dintre cele mai neobişnuite tradiţii de Crăciun de pe mapamond.

- În Guatemala, fiecare familie face curăţenie în casă înaintea Crăciunului. După aceea, în fiecare cartier din fiecare oraş se strânge o grămadă uriaşă de gunoi, în vârful căreia se pune o figurină ce-l reprezintă pe diavol. Apoi, grămezii i se dă foc.

- În Africa de Sud, masa de Crăciun cuprinde un preparat pe care nu oricine o apreciază. Localnicii se înfruptă cu larve ale moliei împărat, prăjite în mult ulei.

- Copiii din Austria îşi petrec Crăciunul cu frica lui Krampus, un demon despre care se spune că apare doar în această perioadă şi îi bate cu o nuia pe copiii care au fost răi.

- În Islanda, tradiţia spune spune că cei care nu primesc haine noi până în Ajunul Crăciunului vor fi mâncaţi de un animal mitologic, pisica Yule, care, conform legendelor, umblă pe dealurile din ţară.

- În Marea Britanie, o tradiţie veche de câteva secole spune că fiecare membru al familiei trebuie să amestece în budinca de Crăciun în sensul acelor de ceasornic, punându-şi în acelaşi timp o dorinţă, care i se va îndeplini.

- În Groenlanda, reţetele tradiţionale de Crăciun includ şi preparate bizare, cum ar fi  Mattak – piele crudă de balenă, servită cu grăsime. O altă bizarerie culinară pe care doar localnicii o apreciază este Kiviac: 500 de păsări de talie mică, asemănătoare pinguinilor, introduse într-o piele de focă şi lăsate la fermentat timp de 6 luni.

- Etiopienii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. În această zi, oamenii poartă haine albe, iar bărbaţii joacă ganna – un joc rapid ce seamănă cu hocheiul, în care se folosesc crose şi mingi de lemn.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite