Tot mai mulţi români ajung la medic cu infecţii respiratorii acute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul de infecţii respiratorii acute, mai mare faţă de cel înregistrat săptămâna precedentă FOTO Adevărul
Numărul de infecţii respiratorii acute, mai mare faţă de cel înregistrat săptămâna precedentă FOTO Adevărul

Cabinetele medicilor de familie s-au supraaglomerat în această perioadă. Asta pentru că numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost, la nivel naţional, de 111.612, cu 8% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă, şi cu 45% mai mare faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Potrivit Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), activitatea gripală evoluează „cu intensitate medie”, cu tendinţă de extindere regională în zona sudică (Constanţa, Bucureşti, Dâmboviţa) şi în zona de nord-est şi sud-est (Iaşi, Suceava, Neamţ, Galaţi), cu focare locale (judeţul Sibiu ) şi cu cazuri sporadice în unele judeţe, „morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat”.

352 de cazuri de gripă înregistrate într-o săptămână

Concret, în intervalul 9-15 februarie, s-au înregistrat, la nivel naţional, 352 cazuri de gripă şi 29 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI). Au fost înregistrate cinci decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, iar numărul total al deceselor confirmate cu gripă este de şase.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei si SARI şi până la data de 17 februarie, au fost confirmate, în laborator, un număr de 399 cazuri de gripă. Totodată, raportul citat mai notează că, până la jumătatea lunii februarie, au fost vaccinate antigripal 474.839 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite