Tendințele imobiliare ale anului 2024, dezvăluite de experți. Tinerii, tot mai atenți la aceste detalii pentru locuința lor

0
Publicat:

Tinerii României continuă să achiziționeze locuințe și au devenit tot mai atenți la detalii în momentul în care se hotărăsc să facă acest pas. Astfel, ei sunt cei care stabilesc tendințele în 2024, susțin consilierii imobiliari.

Apartamente tineri SURSĂ Shutterstock
Apartamente tineri SURSĂ Shutterstock

Conform specialiștilor, există anumite criterii pe care clienții le iau în considerare în momentul în care aleg să cumpere un apartament sau o casă.

Tinerii, tot mai atenți la aceste detalii când achiziționează o locuință

Tinerii din România se numără printre cei care achiziționează, anual, cele mai multe locuințe la nivel național, susțin consilierii imobiliari. Chiar dacă sunt nevoiți să apeleze la un cred pentru a cumpăra apartamentul mult visat, acest lucru nu reprezintă un impediment. 

Totodată, specialiștii în domeniu susțin că tinerii au și anumite criterii după care selectează locuința pe care o cumpără și că sunt deja stabilite tendințele pentru anul 2024.

Tinerii caută locuințe mai spațioase, cu suprafață de peste 60 mp. De cele mai multe ori se orientează către apartamente cu trei camere, luând în calcul întemeierea unei familii. Astfel, foarte mulți dintre ei ne spun că un dormitor va fi folosit pentru un viitor copil. Totodată, clienții pe care îi avem se interesează de locurile de parcare, dorind să achiziționeze unul sau două, întrucât există foarte multe cupluri care au două autoturisme. Boxele de depozitare sunt o altă cerință a cumpărătorilor tineri, care au nevoie de tot mai mult spațiu pentru a înmagazina lucrurile pe care nu le folosesc în anumite perioade ale anului”, explică Bogdan Blaj, consilier imobiliar.

Ce dotări trebuie să aibă apartamentul ideal

Pe lângă faptul că apartamentul trebuie să vină la pachet cu cel puțin un loc de parcare și o boxă de depozitare spațioasă, tinerii clienți mai au și alte criterii importante pe care le iau în considerare. 

Aerul condiționat nu mai este considerat un moft, devenind o necesitate, iar culorile din interiorul locuinței sunt și ele atent selectate.

Foarte mulți tineri doresc ca apartamentul să vină direct cu instalație de aer condiționat, pentru ca ei să fie scutiți de un efort în viitor. Am observat că sunt foarte atenți la detalii precum ușile de interior. Foarte mulți dintre ei optează pentru culori deschise, care să ofere impresia că locuința este mai luminoasă. Totodată, tinerii caută locuințe cu ferestre cât mai mari, pentru a avea parte de lumină naturală în interiorul apartamentelor sau caselor”, a mai spus consilierul imobiliar ieșean.

Poziționarea locuinței, mai puțin importantă

Specialiștii în imobiliare susțin că poziționarea locuinței nu mai este un criteriu atât de important pentru tinerii cumpărători, având în vedere că, de cele mai multe ori, aceștia dețin autoturism propriu.

Avem clienți care aleg să achiziționeze apartamente aflate la periferie, în blocuri noi, chiar dacă sunt mai departe de punctele de interes din oraș. Aceștia dețin mașini și reușesc să se deplaseze foarte ușor, nu mai depind de transportul în comun. Totodată, prețurile în aceste zone ale orașului sunt mai avantajoase”, a încheiat Bogdan Blaj, consilier imobiliar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite