Tânărul vaccinat cu Pfizer la prima doză şi Moderna la rapel anunţă că în Registrul de Vaccinare apare ca fiind neimunizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Alin-Alexandru Ionescu
Foto: Facebook Alin-Alexandru Ionescu

Tânărul care a fost imunizat anti-COVID la rapel cu serul Moderna, deşi fusese vaccinat la prima doză cu Pfizer spune că în statisticile oficiale apare ca neavând ambele doze. Totodată, susţine că gestul lui Valeriu Gheorghiţă de a-l suna, după eroarea produsă în centrul de vaccinare, a fost „o acţiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potenţial”.

„Este adevărat că ieri am fost sunat de domnul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. A fost o acţiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potenţial. Pe lângă asigurările că din punct de vedere medical nu am de ce să-mi fac griji, am fost informat de domnul Gheorghiţă că îmi va fi eliberată o adeverinţă de vaccinare care va reflecta realitatea: un vaccin format dintr-un mariaj Pfizer+Moderna. Eu am fost cel care a întrebat despre un eventual test de anticorpi, pe care domnul Valeriu Gheorghita mi l-a recomandat să fie făcut peste 14 zile”,  a scris Alin-Alexandru Ionescu, pe pagina sa de Facebook.

Aşa arată adeverinţa mea de vaccinare, la mai bine de 24 de ore după ce mi-a fost greşit rapelul”, mai spune el, ataşând şi o captură de ecran conform căreia el este inclus în Registrul naţional electronic de vaccinări la categoria persoanelor care nu au primit ambele doze de vaccin anti-COVID. 

tanarul care a primit rapelul gresit foto Facebool Alin Alexandru Ionescu

Totodată, precizează că el nu a primit nici un număr de contact pentru a anunţa eventualele probleme şi că în noaptea care a urmat după primirea rapelului chiar ar fi avut şi unele reacţii adverse comune, precum stări febrile, frisoane şi dureri musculare. 

„Niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport pentru efectuarea testului de anticorpi, nicio procedură în cazul în care se dovedeşte că nivelul de anticorpi este foarte scăzut. Dacă ieri nu aveam niciun fel de simptome specifice după rapel, în cursul nopţii au apărut stările febrile, frisoanele şi durerile musculare. Nimic ieşit din comun, sunt printre cele frecvente pentru acest tip de vaccin”, a mai scris Ionescu.

Tânărul mai spune că unii specialişti i-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora va fi scăzut, să facă încă o doză cu serul de la Moderna. 

„Au fost specialişti care mi-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să mai fac un rapel de la Moderna. Deşi sfatul vine de la specialişti, în acest moment nu există nicio procedură pentru a face asta prin programul naţional de vaccinare”, 

Totodată, spune că el nu a dat dovadă de vigilenţă pentru a preveni eroarea.

„Mai multe persoane m-au criticat pentru că nu am cerut clarificări în cabinet legat de vaccinul care îmi este administrat. Este adevărat că un pic de vigilenţă m-ar fi scutit de toate aceste neplăceri, însă greşeala nu este în niciun caz a mea. Este o situaţie de nerespectare a unor proceduri clare într-un act medical. Poate că aceste două vaccinuri nu interferează într-un mod negativ. Poate chiar îşi potenţează efecte. Nu despre asta e vorba! Ci despre actul în sine, despre faptul că o greşeală aparent banală poate avea urmări foarte grave. Tocmai din aceste motive am fost atât de vocal legat de ceea ce mi s-a întâmplat, am acceptat toate solicitările de interviuri şi am spus povestea cap-coadă exact aşa cum s-a întâmplat. Şi cu siguranţă oamenii din centrele de vaccinare vor fi mai atenţi!”, conchide el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite