Suma uriaşă pentru care au fost vândute la licitaţie avionul şi limuzina lui Nicolae Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limuzina Paykan Hillman
Hunter, din 1974, a fost primită de Nicolae Ceauşescu de la şahul Mohammad Reza
Pahlavi.
Limuzina Paykan Hillman Hunter, din 1974, a fost primită de Nicolae Ceauşescu de la şahul Mohammad Reza Pahlavi.

Avionul prezidenţial şi o limuzină care i-au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, au fost vândute cu 220.000 de euro, în cadrul unei licitaţii organizate joi, 17 mai, relatează Mediafax. La aceeaşi licitaţie, aeronava prezidenţială „Negreşti” folosită de Ion Iliescu a fost adjudecată cu 165.000 de euro.

Aeronava Rombac „Super One-Eleven” a fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceauşescu timp de 4 ani. Aceasta a fost adjudecată la 125.000 de euro, iar maşina cu 95.000 euro, conform libertatea.ro. 

Şahul Mohammad Reza Pahlavi i-a dăruit lui Nicolae Ceauşescu, în 1974,  Limuzina Paykan Hillman Hunter. Pretul de pornire a acesteia a fost 4.000 de euro. Hillman este una dintre cele mai vechi mărci auto din Marea Britanie.

Cu Rombac, România devenea primul stat comunist din lume, exceptând URSS, care producea un avion de pasageri cu reacţie, motoarele fiind fabricate la uzinele Aerofina şi Turbomecanica, sub licenţă Rolls-Royce.

Niciun aparat construit la comanda lui Nicolae Ceauşescu nu s-a prăbuşit şi niciun pasager nu a murit la bord, existând foarte puţine aeronave care să aibă cifra zero în dreptul accidentelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite