STUDIU Bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăriile de la locul de muncă sunt uneori mai murdare decât coşurile sanitare din toalete FOTO Adevărul
Bucătăriile de la locul de muncă sunt uneori mai murdare decât coşurile sanitare din toalete FOTO Adevărul

Cele mai multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele. Aşa arată un studiu efectuat de Asociaţia Initial Washroom Hygiene, publicat de dailymail.co.uk.

Rezultatele studiului au arătat că 75% din totalul suprafeţelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt acoperite cu mai multe bacterii decât coşul sanitar dintr-o toaletă. Cele mai multe bacterii din bucătăriile companiilor sunt coliforme – se regăsesc în fecale – şi pot fi foarte periculoase pentru organism. Acelaşi studiu a evidenţiat faptul că peste un sfert din blaturile din jurul chiuvetelor depăşesc de patru ori concentraţia maximă admisă de bacterii coliforme.

Mânerele şi interioarele frigiderelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt la rândul lor acoperite de bacterii. Cuptoarele cu microunde din companii se găsesc în aceeaşi situaţie. Totodată, studiul a relevat că o persoană bolnavă poate contamina prin atingere jumătate din totalul suprafeţelor dintr-un birou până la pauza de prânz.

Acelaşi studiu a dezvăluit, totodată, că o serie de măsuri foarte simple - spălatul mâinilor, folosirea unui gel antibacterian şi curăţenia zilnică a birourilor - reuşesc să reducă drastic riscul de infectare a angajaţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite