STUDIU: 7 din 10 părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală chiar dacă era bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Conform unui studiu recent efectuat în Marea Britanie, 7 din 10 părinţi recunosc că şi-au trimis copilul la şcoală chiar dacă a fost bolnav şi risca să îmbolnăvească şi alţi copii.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2000 de părinţi britanici cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. Cea mai mare parte dintre părinţii care au răspuns sondajului au afirmat că-şi trimiteau copiii bolnavi la şcoală fiindcă nu puteau lipsi de la locul de muncă, în timp ce alţii au spus că nu voiau ca micuţul lor să piardă lecţiile.

Potrivit sondajului, 6 din 10 părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală cu o infecţie contagioasă, cum ar fi o răceală sau o toxiinfecţie alimentară. Mai mult, o treime dintre cei care au răspuns studiului au recunoscut că copilul lor a răspândit o boală la alţi copii după ce a fost trimis la şcoală bolnav. În timp ce 1 din 4 părinţi a afirmat că şi-a rugat copilul să mintă în legătură cu starea sa de sănătate pentru a fi primit în şcoală.

În ceea ce priveşte afecţiunile specifice, 70% dintre părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală cu o răceală, în timp ce 17% au insistat să trimită copilul la şcoală chiar dacă micuţul suferea de diaree sau vărsături, 14% dintre părinţi au recunoscut că şi-au trimis copilul la şcoală cu varicelă, 22% cu infecţie la ureche şi 19% cu infecţie virală.

Însă, în cele mai multe cazuri, copilul bolnav care a fost trimis la şcoală a fost observat de cadru didactic şi 64% dintre părinţi au fost chemaţi să-l ia acasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite