Spitalul Foişor a început să primească pacienţi cu COVID-19. Sunt disponibile 26 de paturi la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primul pacient cu COVID a fost adus, sâmbătă după-amiază, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătăţii. Decizia de transfer aparţine Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Ulterior, la Spitalul Foişor a sosit şi al doilea pacient cu COVID, potrivit Digi24, citat de Libertatea.

Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi din Spitalul Foişor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituţia urma să devină de azi, 10 aprilie, spital dedicat bolnavilor de coronavirus. 

În Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Totodată reprezentanţii instituţiei au precizat că eliberarea paturilor era necesară deorece „De mai bine de o săptămână, în Bucureşti sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei”.

Totodată se mai menţionează că Spitalul Foişor ştia vineri, la ora 11.00, că se pregăteşte evacuarea pacienţilor, dar „la orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar”

De altfel, potrivit unui ordin transmis Ministerului Sănătăţii în urmă cu o săptămână Spitalul Foişor nu îndeplineşte criteriile pentru a fi spital COVID.

„Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular «Foişor», fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, scrie în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorul medical, cel financiar-contabil şi de către şefii de secţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite