Sorin Grindeanu a afirmat că nu lipsa fondurilor cauzează problemele infrastructurii de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni seară, că nu lipsa fondurilor este problema care a dus la lipsa unei infrastructuri de transport pe teritoriul României.

Conform declaraţiilor Ministrului Transporturilor, birocraţia, modul în care s-au implementat anumite proiecte dar şi firmele venite în ţară care nu fac autostrăzi, dar iau bani, reprezintă cauzele lipsei unei infrastructuri de transport, relatează news.ro. 

"Cel puţin în ultimii ani, şi nu puţini, nu a fost vorba de o lipsă de finanţare, ci a fost, în foarte multe cazuri, problemă de birocraţie şi de modul în care s-au implementat diverse proiecte şi putem să detaliem, vedem rezultatul şi anume rezultatul este cel pe care-l văd toţi românii şi nu doar toţi românii, toţi cei care vin în România. Şi anume faptul că în acest moment în România lipseşte infrastructură de transport, fie că vorbim de cea rutieră şi cea feroviară, nu avem o infrastructură nici măcar pe metrou extrem de dezvoltată în Bucureşti. Pe scurt, statul român indiferent de guvernele din ultimii treizeci şi de ani care au fost, a rămas dator din acest punct de vedere românilor”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni seară, la B1 Tv.

Grindeanu a dat ca exemplu CNAIR care a aşteptat mai bine de şase luni pentru a primi un aviz de la Apele Române ca să pornească construcţia unui tronson de drum. Astfel, Grindeanu afirmă că în ceea ce priveşte fondurile europene, "ne-am pus singuri diverse obstacole". 

"A treia cauză: poate unele companii, poate, deşi aş putea să o dau ca şi certitudine, au fost învăţate să vină în România, unele, să vină în România, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze bani. Există exemple şi le ştiţi şi toţi românii le ştiu. (...) Cu complicitatea statului român, e evident, dar nu sunt eu în măsură şi nu sunt cel care poate să cerceteze aşa ceva, dar este evident”, a mai precizat Grindeanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite