Sindicatul Europol: „Dacă România era în Schengen, azi nu aveam un subiect legat de modul în care Cherecheș a părăsit țara”

0
Publicat:

De câteva zile, Sindicatul Europol este extrem de acid pe tema subiectelor fierbinți, cum ar fuga fostului primar Cherecheș din țară, dar și cu situația dezastruoasă în care se află Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Catalin Cherecheș este dat în urmărire generală. FOTO: Arhivă personală
Catalin Cherecheș este dat în urmărire generală. FOTO: Arhivă personală

Cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” se mută online. Anunțul a fost făcut de conducerea instituției sâmbătă, la zece zile de când peste 60 de tineri studenți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitatea Academiei de Poliţiei «Al. I. Cuza», sens în care conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron (n.r. online) în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice»”, se arată în comunicatul Academiei de Poliție.

Subiectul „Cherecheș”

Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie, cu acordul acestuia, iar continuitatea conducerii va fi asigurată de Inspectorul General Adjunct al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Sindicatul Europol este părere că „dacă România era în Schengen, azi nu aveam un subiect legat de modul în care fostul primar Cherecheș a părăsit țara. Și asta pentru că nu am fi avut controale la frontieră”.

„Este evident că în contextul actual vorbim despre o eroare umană, reprezentată de faptul că polițistul de frontieră nu a realizat că persoana din imaginea de pe cartea de identitate este alta decât cea din taxi. Cu toate acestea, care este marja de eroare acceptabilă pentru un polițist de frontieră care verifică mii de persoane/autoturisme în fiecare schimb? Poate că sunt importante anumite detalii relevante pentru a trage niște concluzii:

- polițistul de frontieră din echipajul mixt (polițist român/maghiar) are o vechime de 21 ani, fiind recompensat de mai multe ori în ultimii ani exact pentru situații în care a depistat urmăriți internațional care au folosit acte false;

- polițistul de frontieră era înainte cu 15 min de ieșirea din tură și verificase aprox. 1000 de persoane în acea noapte, până la momentul în care s-a prezentat fugarul Cherecheş la punctul de trecere;

- numai la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, au fost prinse 5000 de persoane care erau subiecții unor măsuri preventive sau mandate de urmărire;

FOTO. Sindicatul Europol / Facebook
FOTO. Sindicatul Europol / Facebook

- uitați-vă în pozele din propriile cărți de identitate și veți constata mulți dintre voi că acestea sunt foarte diferite de fizionomia din prezent, valabilitatea unui CI este de 10 ani;

Până la acest moment, după audierea tuturor persoanelor implicate, inclusiv cei doi taximetriști care l-au transportat pe fostul primar Cherecheş, nu există nicio suspiciune că polițistul de frontieră a “greșit” intenționat, fiind vorba de o faptă de corupție. Oricine putea fi în locul său…”, a precizat sindicatul polițiștilor.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite