Sălile de sport "Adrian Năstase" zac nefolosite
0Sute de copii bucureşteni fac educaţie fizică în mocirlă, întrucât autorităţile nu sunt în stare să realizeze recepţia lucrărilor
Sute de elevi îngheaţă făcând educaţie fizică în curtea şcolii, în timp ce sălile de sport zac nefolosite. Părinţii privesc la impunătoarele clădiri şi nu înţeleg de ce nu se pot desfăşura activităţi sportive, iar directorii nu ştiu la cine să mai apeleze ca să poată folosi aceste spaţii.
"Am câştigat dreptul de a admira de la ferestrele şcolii o impozantă clădire - care ar fi sala de sport - şi dreptul de a visa că într-o zi curiozitatea de a afla cum e să faci sport într-o sală dotată cu aparatură necesară dezvoltării lor fizice armonioase le va fi satisfăcută", se arată într-o scrisoare "de mulţumire" pe care şcoala 96 din Capitală a înaintat-o Primăriei Sectorului 4. Aici, situaţia este alarmantă. Directorul nu are dreptul să intre în sala de sport, neavând nici măcar o cheie a clădirii. "Eu, aicea, sunt un intrus. Nu pot să intru decât dacă-mi doresc un dosar penal", spune Neculai Botezatu, directorul şcolii. Sala de sport a fost gata din septembrie 2004, dar de atunci nimeni nu a călcat în ea. "Ne-au spus că e cea mai modernă şi mai bine pusă la punct din Capitală, dar degeba, dacă nu e utilizabilă", susţine directorul. Primăria Sectorului 4 a găsit scuzele: "Nu s-a făcut recepţia finală a lucrării". Lucrătorii au distrus gardul şcolii şi terenul unde elevii făceau sport. "şi-au bătut joc de teren care acum e permanent plin de apă şi noroi", spune dezamăgit un elev. "Copiii fac educaţia fizică afară în frig şi în mocirlă", spune directorul adjunct Stelica Constantinescu. "Am făcut nenumărate procese-verbale, am înaintat scrisori alături de părinţi. Nici un răspuns", adaugă aceasta. şi la şcoala 98 din Capitală elevii au interdicţie de a intra în sala de sport.
"De un an şi jumătate, nu intră nimeni în sală", spune directoarea Rodica Seriţan. "Trebuiau făcute reparaţii, am trimis adrese către constructor şi, când au venit, au pus un capac, o priză dublă şi o oglindă", adaugă aceasta. "În septembrie 2004, sala a fost gata, dar a început să plouă în ea, se prelinge pe la geamuri, care nu sunt bine îmbinate.
Acolo unde curge apă, noi am făcut semne cu creta. E clar că sunt nereguli în construcţie", continuă directoarea.
Autorităţile îşi pasează responsabilităţile
şeful Seviciului de Urmărire-Investiţii de la Primăria Sectorului 4, Gheorghe Scholtz, spune că tot ce a stat în sarcina lor s-a rezolvat. "Sarcina primăriei a fost să facă utilităţile, restul e treaba Companiei Naţionale de Investiţii", zice, pe un ton precipitat, Gheorghe Scholtz. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii susţin că sălile se predau către primărie şi acestea trebuie să le rezolve problemele. "Sălile sunt în ograda primăriei.
Dacă primăria trimite sesizare către noi, luăm legătura cu constructorul să vină să rapare, pentru că sălile sunt în garanţie.
La primăria asta nu ştiu unii de ceilalţi, noi avem mai multe probleme cu ei", declară surse din CNI.