S-a conceput un tratament care poate vindeca şapte tipuri de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei tipuri de medicamente pentru bolnavii de cancer vor fi din nou disponibile în România
Trei tipuri de medicamente pentru bolnavii de cancer vor fi din nou disponibile în România

Specialiştii au descoperit un anticorp unic care micşorează şapte tipuri de tumori canceroase. Tumorile mici pot fi chiar vindecate.

Un medicament care ajută sistemul imunitar să „învingă" celulele canceroase a fost dezvoltat de specialiştii în domeniu. Acesta are la bază proteina CD47, care se găseşte pe suprafaţa tumorilor în cantităţi mari. Ea face ca tumorile să se micşoreze sau chiar să dispară.

Tratamentul cu această pastilă este benefic pentru mai multe tipuri de cancer: la sân, de colon, de prostată, ovarian, la creier, la ficat şi la vezica urinară. În plus, studii anterioare arată că tratamentul poate fi folosit şi pentru a lupta împotriva unor forme de cancer în sânge.

Mai mult, specialiştii susţin că dacă acest tratament este administrat timpuriu poate chiar vindeca oamenii.

„Cercetarea noastră arată că proteina CD47 este un obiectiv legitim şi promiţător pentru tratamentul cancerului uman. În cazul tumorilor mici poate fi chiar curativ, însă nu funcţionează de fiecare dată", a subliniat cercetătorul Irving Weissman de la Universitatea de Medicină Stanford din California.

Medicamentul a fost testat deocamdată doar pe şoareci, însă oamenii de ştiinţă speră să-l poată administra în cel mult doi ani şi oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite