Românii din Austria protestează duminică în fața sediului guvernului condus de Karl Nehammer

0
Publicat:

Manifestația de protest față de împotrivirea Austriei ca România să fie în spațiul Schengen este organizată de Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) și Cercul Cultural Romano Austriac Unirea.

Karl Nehammer, premierul Austriei
Karl Nehammer, premierul Austriei

Duminică, la ora 13.00, românii stabiliți în Austria vor organiza o manifestație în fața guvernului de la Viena în care își vor arăta indignarea față de poziția acestei țări de a refuza accesul României în Spațiul Schengen.

„Prin votul negativ pentru intrarea României in spațiul Schengen, Austria i-a jignit nu doar pe cei 20 de milioane de români din țară, dar si pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal in Austria, contribuind la prosperitatea țării. S-ar putea ca unele calcule făcute de Cancelarul Karl Nehammer, conform căroroa un astfel de vot i-ar aduce o mână de voturi la alegerile din ianuarie, să fie gresite, ținând cont de faptul că i-a supărat profund si pe cei 50 000 de români de origine care au cetățenie austriacă și pe familiile lor care au drept de vot”, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Pe 8 decembrie, în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al UE, Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite