România va primi 4,5 milioane de euro de la Europa pentru foştii angajaţi Nokia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europa sare în ajutorul foştilor angajaţi Nokia                                                               FOTO tehnopol.ro
Europa sare în ajutorul foştilor angajaţi Nokia                                                               FOTO tehnopol.ro

România şi alte şase state au primit de la Comisia Europeană 24,2 milioane de euro pentru a sprijini peste 5.000 de persoane care au rămas fără un loc de muncă în urma concedierilor. Printre beneficiari se numără şi foşti angajaţi ai companiei Nokia de la Cluj.

Comisia Europeană (CE) a plătit 24,2 milioane de dolari din Fondul european pentru ajustare la globalizare unor ţări precum Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, România, Spania şi Suedia pentru a ajuta 5.721 de persoane să se reîncadreze în câmpul muncii, după ce s-au făcut disponibilizări în mai multe sectoare ale economiei.

8,2 milioane de euro pentru foştii angajaţi Nokia

Astfel, 8,2 milioane de euro sunt destinaţi reîncadrării în muncă a 2.416 angajaţi Nokia, dintre care 1.416 provin din România şi 1 000 din Finlanda. Foştii angajaţi ai companiei producătoare de telefoane mobile şi-au pierdut jobul după ce Nokia a decis mutarea liniilor de asamblare a telefoanelor în ţările asiatice.

României îi revin 4,5 milioane de euro

Suma care revine României pentru cei peste o mie de angajaţi disponibilizaţi de Nokia este de 4,5 milioane de euro, în timp ce Finlandei urmează să i se acorde 5,3 milioane de euro.

Programul presupune sprijinirea foştilor angajaţi Nokia prin informare, consiliere şi orientare profesională, formare în vederea certificării, promovarea spiritului antreprenorial şi asistenţă financiară pentru înfiinţarea unei întreprinderi, îndrumare şi sprijin după angajare, precum şiprin mai multe tipuri de alocaţii, precum alocaţii pentru căutarea unui loc de muncă, alocaţii pentru transport şi pentru stagiu.

Suedia a primit 5,4 milioane euro pentru sprijinirea a 1.350 de foşti angajaţi ai producătorului auto Saab.

În Austria, Comisia a alocat 5,2 milioane euro pentru măsuri în sprijinul a 350 de foşti lucrători în sectorul serviciilor sociale mobile pentru persoane cu handicap.
Italiei îi revin 2,6 milioane euro pentru a ajuta 502 de muncitori concediaţi de zece companii implicate în producţia de motociclete şi mopede, piese de schimb şi componente.

Un număr de 616 muncitori din Danemarca vor beneficia în urma unei alocaţii de 1,3 milioane euro de la UE, după ce au fost concediaţi de producătorul de circuite imprimate Flextronics.

În Spania, Comisia va distribui 1,2 milioane euro în sprijinul a 500 de lucrători concediaţi de mai mulţi producători de prefabricate din metal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite