România ocupă cinci poziţii în clasamentul celor mai sigure o sută oraşe din lume. Capitala, devansată de alte trei oraşe

0
Publicat:

Când vine vorba despre capitolul siguranţă, România stă destul de bine. Nu mai puţin de cinci oraşe de la noi din ţară au reuşit să se claseze în TOP 100, fiind considerate sigure pentru cetăţeni.

Plimbare în parc în Cluj Napoca SURSĂ Arhiva Adevărul
Plimbare în parc în Cluj Napoca SURSĂ Arhiva Adevărul

Poate surprinzător, capitala Bucureşti nu ocupă cea mai bună poziţie dintre aceste oraşe din România.

Ce locuri ocupă marile oraşe din ţară

Conform clasamentului intocmit de Numbeo, cea mai bună clasare a obţinut-o oraşul Cluj-Napoca, care ocupă poziţia cu numărul 25 în acest top. Acesta este urmat de un alt oraş important al României, Timişoara, care ocupă locul 32. Braşovul este un alt punct de reper când vine vorba despre oraşe în care cetăţenii se simt în siguranţă, ocupând poziţia cu numărul 54. Capitala României, Bucureşti, este pe locul 66, în urcare cu o poziţie faţă de clasamentul anterior. Iaşiul, capitala Moldovei, a reuşit să se claseze pe poziţia cu numărul 88, fiind considerat un oraş foarte sigur pentru cetăţeni.  

De ce este România o destinaţie sigură?

Reporterii ,,Adevărul" au prezentat clasamentul mai multor cetăţeni din Iaşi. Aceştia au oferit păreri interesante şi consideră că România este o ţară destul de sigură.

,,Acum îţi e frică să mai ieşi în lume, să mergi în alte ţări. Mereu sunt atentate, mai ales în oraşele foarte mari, aglomerate. A ajuns să ne fie frică să mergem la anumite evenimente cu mulţi oameni. La noi încă nu s-a ajuns în acest punct şi sperăm să nu se ajungă. Cred că din acest motiv, România este o ţară sigură. Nu avem toate aceste pericole", a precizat un ieşean care a discutat cu reporterii ,,Adevărul".

Totodată, cetăţenii au precizat că, spre deosebire de alte ţări, România nu are prea mulţi deţinători de arme de foc, iar acest lucru îi face pe oameni să se simtă în siguranţă.

,,La noi e destul de greu să ai un pistol, să deţii o armă. Şi este foarte bine, la câţi ciudaţi sunt pe lume, pistoale sau alte arme le-ar mai trebui. Din acest punct de vedere, stăm destul de bine faţă de alte ţări. În Statele Unite, vedem că toată lumea are acces la arme şi vedem ce se întâmplă uneori", a povestit un alt ieşean.

Care sunt cele mai sigure oraşe din lume

Potrivit raportului Numbeo, Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite este cel mai sigur oraș din lume pentru al șaselea an consecutiv, cu un scor de 88,2, din maximum de 100.

Alte orașe care s-au clasat în primele cinci locuri sunt Doha din Qatar, Taipei din Taiwan și Sharjah și Dubai din Emiratele Arabe Unite. Toate aceste orașe se laudă cu un nivel scăzut de infracționalitate și sunt considerate destinații sigure pentru oamenii care doresc să se mute acolo sau să își petreacă o vacanță.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite