Reacția lui CTP după ce a fost reclamat la CNCD că umilește credincioșii: „O, Doamne, mânca-ți-aș curu!, cum zicea bunica”

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu a reacţionat, într-o postare pe Facebook, după ce a fost reclamat la CNCD că i-a umilit pe pelerinii de la Iași comparându-i cu teroriștii Hamas. CTP a explicat că a comparat credința unor oameni în beneficiile care, potrivit Coranului, îi așteaptă în Rai cu credința pelerinilor că niște rămășițe umane mumificate pot face minuni pentru ei.

Cristian Tudor Popescu. FOTO arhivă
Cristian Tudor Popescu. FOTO arhivă

Liga Studenților din Iași a sesizat Consilul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce Cristian Tudor Popescu a afirmat în emisiunea CAP la CAP, realizată împreună cu RECORDER, că „Pelerinii de la Iași (...) nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în Rai”.

Cristian Tudor Popescu a explicat, într-o postare pe Facebook cu titlul „Atentat cu moaștele Sf. Parascheva” că nu a fost înțeles.

„Pentru orice persoană înzestrată cu rațiune e cât se poate de limpede: compar credința unor oameni în bunătățile care, potrivit Coranului, îi așteaptă în Rai cu credința altor oameni că niște rămășițe umane mumificate pot face minuni pentru ei. Nu spun, potrivit Bibliei, pentru că rolul miraculos al moaștelor nu este povestit acolo, e fabricat ulterior.(...). Cum aș fi putut să compar ACȚIUNILE unora, puțini, dintre cei ce cred în raiul islamic, care se aruncă în aer folosind centuri explozive, cu pelerinajul pașnic al fidelilor Sf. Parascheva, care, după vizita la moaște, se duc pur și simplu acasă? Am râs de naivitatea ambelor categorii”, a explicat CTP.

„Fals e ce ziceți domniile-voastre, ori cu intenție ori n-ați ascultat ce-am spus”

Potrivit comunicatului Ligii Studenţilor (LS IAŞI) declarațiile lui Cristian Tudor Popescu „aduc atingere demnității creștinilor ortodocși, batjocorindu-i, umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici”.

„Pe cale de consecință, „presa” titrează că Popescu a zis: creștini ortodocși = teroriști islamici. O, Doamne, mânca-ți-aș curu!, cum zicea bunica mea.  Mai mult, băieții și fetele de la Ligă se bagă în seamă și în legătură cu evreii religioși, pretinzând că aș fi afirmat că: „membrii cultului mozaic au o viziune identică despre moarte și viața de apoi cu teroriștii sinucigași, afirmație falsă, de natură să inducă publicul în eroare”. Fals e ce ziceți domniile-voastre, ori cu intenție ori n-ați ascultat ce-am spus: atât simplii cetățeni evrei, cât și teroriștii islamici sinucigași, trăiesc nu cu moartea așteptând la sfârșitul vieții, ci cu moartea lângă ei în fiecare zi a vieții lor. Dar din motive total opuse!... (...) Faceți și Logică la facultate?”, continuă Cristian Tudor Popescu. 

„Nu va trece de CNCD”

Celebrul gazetar a menționat că toate acuzațiile la adresa sa înaintate CNCD în ultimii ani s-au soldat cu condamnarea, din partea CNCD, și apoi cu desființarea condamnării de către Justiție:

„Asta studențească, atentat terorist cu moaștele Sf. Parascheva, în opinia mea nu va trece de CNCD.  Și cu o umbră de tristețe că niște oameni tineri, ținuți a fi deștepți (acum poate săriți că v-am comparat cu teroriștii Hezbollah, despre care Trump a zis că sunt „very smart”) se țin de astfel de prostii în zile ca acestea”.

Amintim că, un număr record de pelerini, peste 350.000, au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva în perioada în care au fost organizate manifestări religioase la Catedrala Mitropolitană din Iași. Aceștia au așteptat la cozi kilometrice pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfintei.

Studenții consideră că, având în vedere sensul OG 137/ 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, remarcile lui CTP aduc atingere demnităţii creştinilor ortodocşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite