Rata şomajului a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut: 648.000 de români erau şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sfârşitul anului trecut, România avea 648.000 de şomeri FOTO Adevărul
La sfârşitul anului trecut, România avea 648.000 de şomeri FOTO Adevărul

Rata şomajului a crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu un procent, la 6,9%, faţă de precedentele trei luni, potrivit rezultatelor unei analize a Institutului Naţional de Statistică.

În ultimele trei luni ale anului trecut, în România erau 684.000 de şomeri, iar rata şomajului a fost mai crescută în rândul femeilor.

Lunile octombrie, noiembrie şi deembrie ale anului trecut au fost de asemenea cele mai grele pentru tineri, rata şomajului în rândul acestora ajungând la 22,7%.

„Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 63,6%, la o distanţă de 6,4 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020”, se arată într-un comunicat al Inistutului Naţional de Statistică (INS).

Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) s-a plasat la 59,3%, fiind mai mare cu 1,4 procente decât cea înregistrată în acelaşi trimestru din 2011, dar în scădere comparativ cu trimestrul anterior, cu 1,5 puncte procentuale.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii - nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite