Răspunsul primit de un bărbat care a întrebat dacă Iohannis a fost sancţionat pentru că a uitat de mască la Congresul PNL: „Poliţia nu au fost sesizată prin 112”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Secţia 2 Poliţie Bucureşti afirmă, într-un răspuns adresat unui bărbat care a dorit să afle dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens şi că nici nu a fost constatată o contravenţie, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliţie „prin propriile simţuri”.

Cristian Dan a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască de protecţie la Congresul PNL.  Solicitarea bărbatului a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti, care i-a trimis următorul răspuns:  

”În baza petiţiei dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluţionare Secţiei 2 Poliţie (...) prin care solicitaţi să fiţi informat dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost sancţionat contravenţional în urma participării la Congresul Partidului Naţional Liberal şi la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declaraţi faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea şi prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele:  

Organele de poliţie din cadrul acestei subunităţi nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU(n.r. Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă) 112 cu privire la încălcarea de către preşedintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecţie pe parcursul evenimentului la care faceţi referire, respectiv Congresul PNL.  

Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, este răspunsul primit de Cristian Dan la sesizarea trimisă Ministerului Afacerilor Interne şi care a fost direcţionată Secţiei 2 Poliţie.  

Pentru încălcarea normelor referitoare la limitarea pandemiei la Congresul care a reunit 5.000 de participanţi, liberalii au fost sancţionaţi de poliţişti cu 10.000 de lei.  

Şeful statului a uitat, pentru un scurt moment, să-şi pună masca sanitară după ce a coborât de pe scena congresului PNL, care a avut loc la finalul lunii septembrie. Preşedintele s-a aşezat între Ludovic Orban şi premierul Florin Cîţu cu care a conversat câteva clipe. În cele din urmă, Cîţu i-a atras discret atenţia şefului statului asupra lipsei măştii.

Bărbatul l-a reclamat, de asemenea, pe Klaus Iohannis şi pe soţia sa, Carmen, că nu au purtat mască de protecţie pe stradă, la Sibiu, în 10 octombrie, când au participat la un eveniment la Biserica Evanghelică, deşi acest lucru era obligatoriu. În legătură cu solicitarea de informaţii referitoare la sancţionarea preşedintelui pentru că nu a purtat mască la evenimentul din Sibiu, poliţiştii l-au direcţionat pe bărbat către Poliţia Judeţeană din localitate.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite