Prognoza meteo: Vreme anormală. Unde se anunţă temperaturi de primăvară şi în ce regiuni viscoleşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inară autentică în nodrul ţării FOTO Shutterstock
Inară autentică în nodrul ţării FOTO Shutterstock

Vreme caldă în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, dar şi ploi, lapoviţă şi ninsori.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 26 decembrie, se anunţă vreme închisă, dar temperaturile se vor menţine mult mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea regiunilor.

Conform ANM, excepţie va face Moldova unde vor fi valori termice apropiate de cele normale. 

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 15…20 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Moldova şi în zona montană înaltă, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. 

Pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia şi în Crişana.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale mai ales în a doua parte a intervalului pe crestele montane ale Carpaţilor Meridionali şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, mai scăzute în nordul şi centrul Moldovei, spre -4…-2 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi predominant închisă şi se va răci faţă de ziua precedentă. Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi burniţă, iar mai ales spre seară şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

Ninsori în nordul Moldovei, ploi în celelalte regiuni

Luni, 27 decembrie, conform ANM, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ. În jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi şi lapoviţă. Îndeosebi în prima parte a zilei pe alocuri vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar pe parcursul zilei şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai scăzute în Moldova, spre -3…-2 grade, dar şi mai ridicate în sudul litoralului spre 12…13 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade. Local, mai ales spre sfârşitul intervalului se va semnala ceaţă.

În Capitală va ploua slab, iar mai ales în prima parte a zilei vor mai fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Drumarii ameninţă că nu vor face deszăpeziri dacă nu li se majorează lefurile. Ce salarii au

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite