Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, inclusiv pentru noaptea de Revelion. Vremea pe regiuni

0
0
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 27 decembrie - 9 ianuarie, vremea se va menţine la valori normale perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar şi cu diferenţe uşoare în anumite regiuni. De Revelion, meteorologii anunţă temperaturi de până la 8 grade Celsius, iar la munte vor fi precipitaţii.

Prognoza meteo pentru Banat

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada 28 decembrie -05 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 07 – 09 ianuarie.

O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor ca creşte uşor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 01 ianuarie. Ulterior tendiţa temperaturiilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie în 01 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârşitul intervalului (09 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie şi în intervalul 02- 09 ianuarie.

Vremea în Crişana

Temperaturile maxime vor creşte treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie- 03 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor creşte de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2...3 grade, în 03 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4...-3 grade în perioada 07 – 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 02- 09 ianuarie, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, apoi treptat acestea vor creşte până spre 6...7 grade, în medie, în 03 ianuarie. Ulterior, tendinţa maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârşitul intervalului (09 ianuarie) vor fi în medie 1...2 grade. Aceeaşi evoluţie termică o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte uşor de la -1 grad în medie, în 27 şi 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 04 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6...-5 grade, în 08 şi 09 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie şi 03 -09 ianuarie.

Vremea în Maramureş

Vremea se va încălzi uşor şi treptat, de la medii de 3...4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1...2 grade.

Un parcurs similar îl vor avea şi temperaturile minime, acestea urmând a creşte de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 01- 03 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere, urmând ca în perioada 07 – 09 ianuarie să se înregistre în medie, -4...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie - 09 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Valorile diurne vor creşte semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 şi 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zielel de 02 şi 03 ianuarie. Ulterior tendinţa acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 07- 09 ianuarie. O evoluţie termică similară o vor avea şi valorile nocturne, astfel media minimelor va creşte de la medii în jurul a -5 grade în perioda 27 -29 decembrie, spre 1...2 grade, în medie în 03 ianuarie, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 ...-4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

Vremea în Dobrogea

Cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie -03 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere de la 5...6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 03 ianuarie. Ulterior datei de 03 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 07 -09 ianuarie. Temperaturile minime vor creşte de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2...3 grade în perioada 01 -06 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2...4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 02, 03 şi 04 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 07 - 09 ianuarie, media maximelor va fi de 4...5 grade. Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile din timpul nopţilor, astfel media minimelor va creşte de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendinţa acestora este de scădere spre -4...-3 grade, în medie la
sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 şi 30
decembrie şi ulterior din 04 ianuarie.

Vremea în Oltenia

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor creşte până spre 8...9 grade în perioada 31 decembrie -03 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 07 -09 ianuarie media maximelor va ajunge la 4...5 grade.
În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendinţa este de creştere uşoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 04 ianuarie. Ulterior datei de 04 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3...-2 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în perioada 27 -30 decembrie, apoi va creşte începând din 05 ianuarie.

Cum va fi vremea la munte

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor creşte uşor spre 2 grade, apoi tendinţa este de scădere până spre -3...-2 grade în perioada 07 -09 ianuarie. Minimele vor avea o evoluţie temică similară, astfel că în perioada 27 - 31 decembrie, variaţiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor creşte apoi uşor până spre -2 grade în 02 şi 03 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7...-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite