Prognoza meteo pe două săptămâni: vremea se răceşte considerabil. De săptămâna viitoare se încălzeşte şi va ploua mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognoza meteo pe două săptămâni. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 17 – 31 august, specialiştii atrăgând atenţia că vremea se va răci considerabil săptămâna aceasta, iar în unele zone va ploua zilnic. Concret, media regională a temperaturilor maxime va oscila între 20 şi 23 de grade, iar minimele între 11 şi 15 grade. De săptămâna viitoare se încălzeşte.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Banat

Până vineri, 21 august, vremea se va răci semnificativ, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 23 de grade. În ultimele zile ale acestei săptămâni şi în primele zile din următoarea săptămână, regimul termic va fi din nou în creştere spre valori normale pentru ultima decadă a lunii august. 

Mai exact, de pe 25 august şi până la sfârşitul lunii nu se vor mai înregistra variaţii semnificative ale valorilor termice diurne. Astfel, maximele înregistrate se vor situa în jurul valorilor de 28...30 de grade.

Aversele vor fi mai frecvente până în jurul datei de 25 august, dar în intervalul 17 – 20 august vor fi în general moderate cantitativ.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Crişana

Până pe 21 august vremea se va răci şi va deveni răcoroasă pentru această dată, când media regională a temperaturilor maxime se va apropia de 22 de grade. O creştere a valorilor termice se va resimţi în intervalul 22 – 25 august, când vor fi medii în jurul a 28 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ. Specialiştii precizează că mediile maximelor nu vor depăşi 28...29 de grade. 

Până la sfârşitul primei săptămâni se va resimţi şi o scădere accentuată a minimelor termice, de la o medie de 19 grade în prima noapte, până la o medie de doar 12...13 grade pe 23 august. În cea de a doua săptămână temperaturile minime vor mai creşte cu unu – două grade. 

Vor fi averse, local importante cantitativ, în intervalul 17 – 25 august. În rest, doar cu totul izolat pot să apară ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Transilvania

În intervalul 17 - 20 august vremea se va răci accentuat, iar valorile termice diurne vor coborî sub cele specifice perioadei, până la o medie regională de 20...21 de grade. Ulterior, regimul termic va fi din nou în creştere, spre medii de 26...27 de grade, apoi va rămâne relativ constant.

Scăderea temperaturii aerului se va resimţi şi pe parcursul nopţilor, iar cele mai reci vor fi între 22 şi 24 august, când media regională a minimelor va fi de 10 grade. 

Vor fi averse pe arii extinse şi local importante cantitativ în intervalul 17 – 22 august, dar şi în jurul datei de 25 august. În restul intervalului acestea vor fi posibile pe arii restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Maramureş

Mediile temperaturilor maxime vor scădea de la 30 de grade pe 17 august, până la 22 de grade, în jurul datei de 20 august, apoi vor fi din nou în creştere până la 28 de grade la începutul săptămânii viitoare. După această dată nu se vor mai înregistra modificări semnificative în evoluţia temperaturilor diurne, acestea urmând să se situeze în jurul valorii de 25...26 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de 23 august, când media lor va fi de 11 grade, apoi va creşte foarte puţin. 

Manifestările de instabilitate atmosferică vor fi mai frecvente în intervalul 17 – 22 august şi în jurul datei de 25 august.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Moldova

La începutul intervalului, valorile termice diurne vor scădea semnificativ, iar între 18 şi 20 august vremea va deveni rece pentru această dată, cu o medie regională a maximelor de doar 20 de grade. După acest interval se va încălzi, astfel că în cea de a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 27...28 de grade. 

În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora va scădea până la 12 grade la mijlocul primei săptămâni, apoi va creşte până la 14...15 grade. 

În primele patru zile vor fi averse, local torenţiale, apoi acestea vor slăbi în intensitate şi se vor restrânge ca arie. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Dobrogea

Până miercuri, 19 august, valorile termice diurne vor scădea, astfel că vremea va deveni răcoroasă. După această dată se va încălzi din nou, dar media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 27 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi tendinţă. Media lor va scădea de la 21 de grade în prima zi, la 15 grade spre sfârşitul săptămânii, apoi va creşte uşor până la 17...18 grade. 

În prima săptămână vor cădea averse, pe arii restrânse importante cantitativ, aproape în fiecare zi. În cea de a doua săptămână, condiţiile de ploaie vor fi mai mari în jurul datei de 25 august.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Muntenia

Până pe 19 august temperaturile vor scădea treptat, când va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 22 de grade. După această dată se va încălzi, astfel că la începutul celei de a doua săptămâni se vor atinge valori termice diurne normale pentru această perioadă, respectiv 27...28 de grade.

Cât priveşte ploile, în prima săptămână vor fi averse aproape în fiecare zi şi local se vor cumula cantităţi mai importante de apă. În cea de a doua săptămână precipitaţiile vor fi mai frecvente în jurul datei de 25 august, iar în rest vor apărea mai rar şi pe spaţii mai mici.

Prognoza meteo pe două săptămâni în Oltenia 

În intervalul 19 - 22 august, vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 22 de grade. În restul intervalului temperaturile diurne vor fi normale sau uşor mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă. Mai exact, maximele se vor situa în jurul valorii de 27...28 de grade, însă vor fi şi zile când acesta vpor uca până la 30 de grade.

Nopţile vor fi tot mai răcoroase, iar cele mai mici temperaturi se vor înregistra la mijlocul intervalului, când media lor pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 13 grade. 

În prima săptămână va ploua în fiecare zi şi pe arii restrânse vor fi posibile cantităţi mai importante de apă. În cea de a doua săptămână probabilitatea de ploaie va fi mai scăzută.

Prognoza meteo pe două săptămâni pentru zona de munte

În prima săptămână, temperatura aerului va avea variaţii semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va creşte cu două – trei grade. Cea de-a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17...18 grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 14 grade. 

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până pe 22 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe următoarele trei luni: temperaturi peste mediile normale şi cantităţi reduse de precipitaţii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele trei luni (august, septembrie şi octombrie), potrivit căreia, temperaturile vor înregistra nivele peste valorile normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi scăzute în aproape toate regiunile.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite