Primăria Capitalei continuă tratamentele de combatere a ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei intensifică tratamentele de combatere a ţânţarilor acolo unde există sesizări din partea cetăşenilor, mai ales în actualele condiţii meteorologice, ploi şi umezeală accentuată, arată un comunicat de presă.

Concret, primarul general Gabriela Firea a avut marţi o şedinţă de lucru cu reprezentanţii direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, responsabile cu programele de dezinsecţie (combatere ţânţari),  pentru a lua toate măsurile astfel încât aceste tratamente să fie aplicate unitar şi eficient în toate sectoarele Capitalei.

Primăria Municipiului Bucureşti pune la  dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon  gratuit 0800.800.868, disponibil 24 h/24, la care cetăţenii pot face sesizări cu privire la necesitatea aplicării, în anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea ţânţarilor.

Eliminarea acumulărilor de apă din subsolurile inundate

Totodată, edilul şef face un apel către asociaţiile de proprietari să ia măsuri pentru eliminarea tuturor acumulărilor de apă din subsolurile inundate, pentru că acestea constituie factori favorizanţi dezvoltării larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari.

„Reamintim că deţînătorii de terenuri virane pe care se dezvoltă vegetaţie spontană au obligaţia să îndepărteze buruienile de pe aceste terenuri pentru că acestea reprezintă factori de dezvoltare a populaţiei de ţânţari. Poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti se află în teren pentru a verifică atât acţiunile de combatere a ţânţarilor cât şi starea terenurilor virane, în sensul îndepărtării vegetaţiei spontane şi menţinerii stării de salubrizare pe aceste terenuri”, se arată într-un comunicat de presă. 

Oficialii estimează că tratamentul în curs se va finaliza în noaptea de 31.07.2018. În perioada 01-03.08.2018 se va efectua evaluarea tratamentului, iar după această etapă, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, aplicarea tratamentelor împotriva ţânţarilor va continuă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite