Premierul l-a contrazis pe ministrul Sănătăţii cu privire la testul pozitiv la COVID-19 al medicului Cătălin Denciu. Orban: „Testul din Belgia, negativ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook
Imagine: Facebook

Testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut medicului Cătălin Denciu la spitalul militar din Belgia este negativ, a declarat, marţi, premierul Ludovic Orban, care l-a contrazis astfel pe ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, care anunţase că medicul a fost testat pozitiv, informează Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a spus, luni seară, că medicul erou de la SJ Neamţ care a făcut tot ce i-a stat în putinţă să salveze cât mai mulţi pacienţi intubaţi la ATI din calea flăcărilor, ar fi ieşit pozitiv pentru SARS-CoV-2, la testul făcut chiar înainte de plecarea în Belgia.

Marţi, premierul a dezminţit informaţia transmisă de Nelu Tătaru.

„Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul şi s-a vindecat. Ca atare, are antocorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a declarat Ludovic Orban pentru agenţia de presă citată.

El spune că starea medicului este stabilă: „Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”.

Orban l-a contrazis pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a declarat, luni seara, că medicul erou de la Neamţ a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Nelu Tătaru a spus, la Digi 24, că medicul ATI Cătălin Denciu a avut un test Real Time PCR pozitiv, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecţie cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut şi un tub de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecţie cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite