Platforma stamonline.ro, lansată miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma stamonline.ro este un catalog al lucrurilor pe care le putem face online FOTO Pexels
Platforma stamonline.ro este un catalog al lucrurilor pe care le putem face online FOTO Pexels

Platforma stamonline.ro a fost lansată miercuri de către consilierul IT al premierului, Radu Nicolescu. Aceasta este un catalog al lucrurilor utile pe care le putem face pe internet în timp ce stăm acasă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Radu Nicolescu, Consilierul IT al Prim-ministrului, a lansat platforma www.stamonline.ro. „Am lansat platforma StamOnline.ro pentru că e important să înţelegem că viaţa nu trebuie să se oprească şi nu se poate opri doar pentru că stăm acasă. Este o provocare, fără îndoială, însă putem fi în continuare productivi, putem să învăţăm, putem să interacţionăm cu instituţiile, dar şi să avem acces la cultură şi media, sfaturi medicale sau juridice şi o mulţime de alte servicii, inclusiv servicii publice. Resurse există şi îmi doresc să adunăm într-un singur loc toate lucrurile utile şi plăcute pe care le putem face de acasă”, a explicat Nicolescu.

 Platforma este deschisă şi se primesc zilnic sugestii. „Invit pe toată lumea sa o folosească şi să contribuie la îmbunătăţirea ei. Solidaritatea nu înseamnă doar izolare socială, ci şi comunicare socială – doar că on-line. Cu siguranţă nu putem muta întreaga activitate online, însă acele lucruri care pot fi făcute pe internet, trebuie făcute, începând de acum. Cu toţii facem un efort în această perioadă, dar este important să facem tot ce putem să stopăm răspândirea noului coronavirus şi am încredere că această platformă poate fi de ajutor. Şi cu cât primim mai multe sugestii, cu atât o putem face mai utilă pentru un număr mai larg de oameni”, a mai precizat consilierul.

Platforma www. StamOnline.ro va rămâne utilă pentru orice alte situaţii viitoare în care, împreună sau individual, suntem obligaţi sau putem alege să rămânem on-line. „Am încredere că prin astfel de iniţiative putem să ne sprijinim unii pe alţii şi să facem ca digitalizarea să îşi demonstreze utilitatea pentru publicul larg, exact în momentele în care ne trebuie cel mai mult”, a conchis Nicolescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite