Personal medical, lucrători în construcţii şi stewarzi îşi pot găsi de muncă în ţări din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt căutaţi în Marea Britanie, mai ales în domeniul medical FOTO Arhivă
Românii sunt căutaţi în Marea Britanie, mai ales în domeniul medical FOTO Arhivă

Marea Britanie, Germania şi Irlanda recrutează personal medical, lucrători în construcţii, însoţitori de zbor şi stewarzi, numărul posturilor, condiţiile de angajare şi salariile oferite fiind publicate în reţeaua europeană de ocupare Eures.

Personalul medical poate găsi un loc de muncă în Marea Britanie, în localităţile Bournemouth, Sheffield şi Northampton fiind vacante 10 posturi de infirmiere. Solicitanţii trebuie aibă experienţă cu copii cu autism sau cu alte dizabilităţi, dar şi cu adulţi şi să vorbească limba engleză cel puţin la nivel de utilizator independent.

Angajatorul precizează că salariul este de 6,5 lire pe oră în timpul săptămânii şi 7 lire pe oră în weekend, contractul fiind pe perioadă nedeterminată. De asemenea, angajatorul asigură cursuri gratuite în domeniu şi ajutor în găsirea unei locuinţe. Candidaţii trebuie să trimită un CV model Europass, în limba engleză, cu poza inclusă, la info@casenterpriseprojects.net.

Tot în Marea Britanie mai sunt căutaţi asistenţi medicali generalişti, posturile fiind disponibile în mai multe localităţi: Shaftsbury, Dorchester, Cardiff, Leeds, Kent, Near Cambridge, Leicester, Liverpool, Bristol, Swindon, Bradford şi Henley-on-Tharres.

Pentru ocuparea acestor posturi este nevoie de experienţă în domeniu, înregistrare la NMC (Nursing and Midwifery Council, echivalentul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România) şi număr PIN, precum şi cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. Cei selectaţi vor susţine interviurile prin Skype sau telefonic. Salariile oferite variază între 12,27 şi 17 lire pe oră. Candidaţii trebuie să trimită un CV Europass, în limba engleza, cu poza inclusa, la adresa https://jobsearch.direct.gov.uk/GetJob.aspx?JobID=11266231.

În localitatea Bristol este disponibil un post de sudor, pentru care solicitanţii trebuie să aibă experienţă în domeniu şi calificare Mig-Tig în oţel inoxidabil, oţel moale şi aluminiu, dar şi să vorbească limba engleză la nivel mediu. Contractul este pentru perioadă determinată, iar salariul oferit este de 12-12,5 lire pe oră.

În Germania se caută montator gresie, linoleum, parchet, faianţar-mozaicar şi parchetar. Pentru ocuparea acestor posturi se cer calificare profesională, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, disponibilitate de a începe munca imediat şi cunoaşterea limbii germane. Salariul nu este precizat, iar perioada contractuală este nedeterminată.

Tot în Germania mai sunt vacante trei posturi de faianţari, la o firmă mare, cu profil de activitate lucrări de reabilitare, întreţinere şi reparaţie a clădirilor din Munchen. Cei interesaţi trebuie să vorbească germana, să aibă calificare profesională încheiată ca faianţar sau ocupaţie echivalentă şi experienţă în domeniul reabilitării clădirilor, permis de conducere categoria B, capacitatea de a lucra independent, flexibilitate, aspect îngrijit, bune maniere şi să fie disponibili să înceapă munca imediat. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar salariul va fi stabilit în funcţie de calificare şi experienţa profesională.

În alte localităţi din Germania sunt căutaţi parchetari sau montatori de parchet laminat, polizator piese mozaic, lucrător la finisaje în construcţii (montaj ţiglă şi plăci de mozaic), montator gresie, linoleum şi parchet, montator plăci ceramică (echivalent mozaicar) şi faianţar (echivalent lucrător finisaje, ţiglă şi plăci de mozaic).

O comapnie din Irlanda caută 100 de însoţitori de zbor şi stewarzi pentru compania de transport aerian Ryanair. Candidaţilor nu li se cere experienţă în domeniu, dar trebuie să vorbească fluent limba engleză. Aplicanţii trebuie să aibă înălţimea cuprinsă între 1,57 şi 1,85 metri, angajatorul menţionând că, dacă este cazul, sunt acceptate persoane care poartă lentile de contact. De asemenea, solicitanţii trebuie să ştie să înoate bine, să aibă paşaport valabil, să fie pregătiţi să facă faţă unor situaţii/persoane solicitante, să fie dispuşi să se mute şi să aibă "o personalitate prietenoasă şi deschisă către ceilalţi". Salariu net lunar este între 1.000 şi 1.400 de euro, iar contractul este pentru o perioadă de trei ani.

Angajatorul precizează că aceste locuri de muncă au mai multe beneficii, cum ar fi: program flexibil, viaţă socială deosebită, călătorii şi oportunităţi remarcabile de promovare. "Se lucrează în cicluri (cinci zile lucru, două zile libere, cinci zile lucru, trei zile libere) o săptămână în primul schimb şi săptămâna următoare în schimbul următor. Se revine la bază în fiecare seară, aceasta permiţând planificarea vieţii personale. Un alt avantaj este atmosfera plăcută de lucru şi faptul că este uşor să întâlniţi persoane noi şi să vă faceţi prieteni noi. Locurile vacante sunt disponibile în 52 de locaţii în Europa. (....) Angajaţii primesc comision din vânzările la bord", se arată în anunţul de angajare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite