Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă şi au vechime mai mică şase ani vor putea ieşi la pensie mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu grupa I de muncă şi vechime mai mică de 6 ani vor putea ieşi mai devreme la pensie FOTO Arhivă Adevărul
Persoanele cu grupa I de muncă şi vechime mai mică de 6 ani vor putea ieşi mai devreme la pensie FOTO Arhivă Adevărul

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă şi au o vechime mai mică de şase ani vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare. Asta a decis, miercuri, Camera Deputaţilor care a votat acest proiect de lege 314 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Până în prezent, beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare cei care au lucrat în grupa I de muncă cel puţin şase ani.

Concret, prin acest proiect, perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I de muncă până la data de 1 aprilie 2001 vor constitui stagii de cotizare în condiţii speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare, potrivit Digi24.

Perioadele de vechime în muncă realizate până la 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă în condiţii speciale şi în alte condiţii de muncă, mai mici de doi ani, se vor constitui în stagii de cotizare în condiţii deosebite în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare.

Însă Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect de lege, arătând că reglementează situaţia celor care au lucrat în industria grea, siderurgică şi că se repară o nedreptate. Proiectul de lege aparţine mai multor parlamentari PSD, la care s-au adăugat amendamente din proiectul unor parlamentari UDMR.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, după adoptarea legii, că este o măsură care repară o nedreptate făcută de Guvernul PDL.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite