Patriarhul Daniel, mesaj în plin val patru al pandemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos ilona andrei
FOTO: Inquam Photos ilona andrei

Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulţirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioşii să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să asculte îndemnurile medicilor, transmite agenţia de presă a Patriarhiei, Basilica.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secţiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecţie recomandate de autorităţile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor. Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm", a transmis Patriarhul. 

Mesajul Patriarhului Daniel vine la doar o zi după difuzarea unei investigaţii Recorder care arată cum o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Preafericitului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

La capătul a opt luni de documentare, jurnaliştii arată cum au descoperit reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din BOR, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.

Investigaţia Recorder a strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube şi este numărul 1 în trending în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite