Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Citesc ştiri economice"

Beniamin Rus are 55 de ani şi este managerul unei firme de construcţii din Oradea. Bărbatul spune că este abonat la „Adevărul" de mulţi ani, dar, de ceva timp, nu mai apucă să citească decât undeva la 15 la sută din ce îl interesează întrucât serviciul îi ocupă majoritatea timpului. „Dar «Adevărul» este un ziar serios, echidistant şi echilibrat", spune Rus.

Citeşte, în primul rând, articolele pe teme economice şi pe urmă pe cele politice. „Cancanurile nu mă interesează. De fapt, mă bucur că nici măcar nu găsesc aşa ceva în ziar", mai spune Beniamin Rus.

Orădeanul şi-a amintit cât de încântat a fost când „Adevărul" a lansat şi colecţia de cărţi, împreună cu ziarul. „Din păcate, mi le-a «confiscat» fiică-mea pe toate şi şi-a făcut o bibliotecă. Am citit deja 80 la sută din ele", adaugă Beniamin Rus.

Cu ce-au greşit poliţiştii?

Am citit pe site-ul ziarului „Adevărul" o afirmaţie a ministrului de Interne, Vasile Blaga, care le spunea poliţiştilor că nu sunt cei mai prost plătiţi şi că, dacă fac grevă, vor suporta rigorile legii.

Dle ministru, cum aţi mai gândi, vorbi şi acţiona dacă aţi fi în locul acelor jandarmi şi poliţişti activi sau pensionari cărora nu le ajung banii de la o lună la alta? Este foarte uşor să ameninţi cu accent grav de pe poziţia dumneavoastră. Nu uitaţi că mai presus de toate şi poliţistul este om şi că trăieşte în această societate. Nu uitaţi că funcţia pe care în prezent o deţineţi nu vă aparţine pentru tot restul vieţii şi că vă veţi întoarce în rând cu ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări.

Ministerul Administraţiei şi Internelor nu este proprietatea domniei voastre şi nici a strămoşilor familiei Blaga. Este a întregului popor. Încercaţi să faceţi ceva constructiv pentru aceşti oameni, care îşi sacrifică zilnic viaţa şi sănătatea în folosul întregii societăţi. Ideea de a lovi în actualii şi foştii jandarmi şi poliţişti, pentru că acum nu mai reprezintă mare lucru, este o imensă ticăloşie. Ea va rămâne printre faptele cele mai urâte ale actualilor guvernanţi.

Nimeni, începând de la Al. Ioan Cuza, care a reglementat sistemul salariilor şi al pensiilor, nu şi-a permis o astfel de afirmaţie, nici măcar liderii regimului comunist. Guvernanţii se fac că nu ştiu un lucru elementar, că jandarmii şi poliţiştii au avut solde, iar nu salarii, iar aşa-zisele privilegii au fost de fapt privaţiunile unei vieţi de muncă şi austeritate puse în slujba ţării. Este jenant să-ţi baţi joc de concetăţenii care au fost tot timpul numai de sacrificiu. Valeriu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite