Organizaţia Internaţională a Muncii: Tot mai mulţi angajaţi se îmbolnăvesc la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolile profesionale, tot mai frecvente în rândul angajaţilor FOTO Adevărul
Bolile profesionale, tot mai frecvente în rândul angajaţilor FOTO Adevărul

Bolile profesionale ucid, anual, peste două milioane de oameni din întreaga lume, arată un raport dat publicităţii de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM). Mai precis, bolile profesionale fac mai multe victime decât accidentele de muncă, mai relevă documentul.

Potrivit OIM, 2,34 milioane de oameni mor anual din cauze generate de locul de muncă. De asemenea, tot în fiecare an, se înregistrează 160 de milioane de cazuri de boli care nu sunt mortale, provocate tot de exercitarea profesiei.

Spre exemplu, cele mai frecvente boli profesionale nemortale sunt afecţiunile pielii, pierderea auzului din cauza zgomotului şi bolile respiratorii.

„Bolile relativ noi, recunoscute ca boli profesionale în anul 2010, cum ar fi traumatismele psihologice şi ale sistemului osteo-muscular, au devenit tot mai frecvente”, a declarat Guy Ryder, directorul OIM.

Prin urmare, acesta a lansat un apel pentru adoptarea de măsuri de prevenire a afecţiunilor profesionale, pentru că „prevenirea este mai eficientă şi mai puţin costisitoare decât tratamentul şi reabilitarea”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite